Hlavní obsah

Nevídaná pohroma pro nováčka NHL! V desátém zápase chytal už čtvrtý brankář

Las Vegas

Řeší problém, který i v NHL lze nazvat kuriózním. Hokejistům Las Vegas se totiž zranil už třetí brankář v letošní sezóně, a to nováček v nejlepší hokejové lize světa odehrál jen deset zápasů.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Brankář Vegas Oscar Dansk (35) chytá puk v zápase NHL proti New Yorku Islanders. Utkání ale pro zranění nedochytal.

Článek
Fotogalerie

Vládce brankoviště lasvegaských Zlatých rytířů kosí zranění. Jednička Marc-André Fleury léčí od poloviny října otřes mozku. Dvojka Malcolm Subban, kterého si klub na začátku října vybral z waiver listu, kam ho umístil Boston, je na marodce už týden kvůli zranění v dolní části těla (nejspíš třísla).

Tuto dvojici pravděpodobně doplní i trojka Oscar Dansk. Dánský brankář nedochytal pondělní duel s New Yorkem Islanders (3:6). Ze střetnutí odstoupil po druhém inkasovaném gólu. Jisté je, že utrpěl zranění v dolní části těla. V brance ho musel vystřídat už čtvrtý gólman v hierarchii klubu Maxime Lagace.

„Lékaři ho (Danskův) večer nebo zítra ráno podrobně vyšetří, momentálně pro vás nemám odpověď," řekl hned po utkání s Ostrovany kouč nevadského klubu Gerard Gallant zámořským novinářům, kteří hned vyzvídali, co se třiadvacetiletému brankáři přihodilo.

Do brány tak musel Lagace, který si odbyl svůj debut v NHL. A nebyla to příliš povedená premiéra. Z jedenácti střel čtyřikrát inkasoval.

„Takový start jsem nechtěl, ale kouknu se na video a uvidím, v čem se můžu zlepšit," pravil odhodlaně Lagace, který v této sezóně odchytal čtyři utkání v AHL za Chicago Wolves s průměrem 3,24 inkasované branky na zápas a s necelou devadesátiprocentní úspěšností (88,8%) zákroků.

Kdo bude jedničkou Zlatých rytířů v dalším zápase se rozhodne v nejbližších hodinách, protože Nosek a spol. dnes nastoupí proti New Yorku Rangers.

Na svou šanci čeká i osmnáctiletý Jiří Patera, kterého klub draftoval v šestém kole z 161. pozice či stejně starý Rus Maxim Žukov. Oba shodně působí v americké juniorské soutěži USHL.

Reklama

Související témata: