Hlavní obsah

Lídr kanadského bodování Stamkos je hráčem října v NHL

New York

Útočník Tampy Steven Stamkos byl v zámořské NHL vyhlášen první hvězdou měsíce října. Další ocenění získal jeho spoluhráč z týmu Lightning, pravé křídlo Nikita Kučerov, třetí hvězdou se stal rovněž útočník Jaden Schwartz ze St. Louis.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Steven Stamkos v utkání proti Carolině.

Článek

Lídr kanadského bodování Stamkos nasbíral během října 24 bodů za šest gólů a 18 asistencí a pomohl Tampě do čela Východní divize. Sedmadvacetiletý Kanaďan zaznamenal alespoň bod ve 12 z 13 odehraných zápasů, sezónu dokonce zahájil sérii jedenácti duelů, v nichž se zapsal do statistik. V duelu s Pittsburghem oslavil jubilejní 600. bod kariéry.

Čtyřiadvacetiletý ruský útočník Kučerov kraluje střelcům ligy s 13 brankami a v kanadském bodování NHL mu patří s 21 body druhé místo. Gólově se prosadil v jedenácti ze 13 utkání, na začátku sezóny skóroval v sedmi duelech v řadě.

Schwartz je po říjnových zápasech třetím hráčem v kanadském bodování a i s jeho přispěním vede St. Louis Západní konferenci. Do statistik se zapsal v jedenácti ze 13 zápasů a celkem nasbíral 17 bodů za osm gólů a devět asistencí. V duelu s Chicagem zaznamenal třetí hattrick v kariéře.

Reklama

Související témata: