Hlavní obsah

Anaheim - Nashville 3:5Kaše bodoval ve třetím utkání NHL za sebou

Anaheim
Aktualizováno

NHL měla během noci z pátku na sobotu na programu jen dvě střetnutí. Edmonton i díky třem asistencím Connora McDavida zdolal New Jersey 6:3, asistence Ondřeje Kašeho nestačila Anaheimu k bodovému zisku. Kačeři podlehli Nashvillu 3:5.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Ondřej Kaše (vlevo) při střeleckém pokusu proti Nashvillu.

Článek

Další skvělý zápas odehrál v NHL Connor McDavid. Dvacetiletý Kanaďan pomohl třemi asistencemi k výhře Edmontonu 6:3 nad New Jersey. U gólu Drakea Caggiuly a trefy Leona Draisaitla navíc šikovně připravil zakončení do odkryté branky.

Kapitán Edmontonu bodoval v pátém utkání v řadě, Olejáři se však v tomto ročníku trápí a s devíti body po 12 zápasech jsou momentálně předposledním týmem Západní konference.

Za poražené hosty odehrál přes 16 minut český útočník Pavel Zacha, který však nebodoval a ve statistice účasti na ledě dokončil klání s bilancí -1.

Kašeho asistence nezabránila prohře

Skvělé období prožívá forvard Anaheimu Ondřej Kaše. Rodák z Kadaně si připsal asistenci proti Nashvillu a bodoval tak potřetí v řadě. V tomto ročníku Kaše odehrál deset duelů a na kontě má už osm bodů (pět branek a tři gólové přihrávky). Radost mu však jistě bude kazit prohra Kačerů 3:5 s hostujícími Predátory.

Kašeho hvězdný moment přišel ve 24. minutě, kdy výrazně přispěl ke snížení na 1:3. Po přihrávce Nicka Ritchieho se český talent ocitl ve skvělé střelecké pozici, avšak místo přímého zakončení ještě přiťukl před odkrytou bránu Antoinu Vermetteovi, jenž bez problémů skóroval.

Kaše je momentálně druhým nejproduktivnějším hráčem Ducks, více bodů (9) získal jen Andrew Cogliano.

Výsledky NHL
Anaheim - Nashville 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Branky: 25. Vermette (O. Kaše), 40. H. Lindholm, 48. Silfverberg - 7. Hartnell, 20. Josi, 24. Irwin, 38. Arvidsson, 60. P.K. Subban. Střely na branku: 38:30. Diváci: 16.523. Hvězdy zápasu: 1. Josi (Nashville), 2. Silfverberg, 3. Ch. Wagner (oba Anaheim).
Edmonton - New Jersey 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky: 6. Caggiula, 9. R. Strome, 27. Klefbom, 39. Lucic, 54. Draisaitl, 59. Nugent-Hopkins - 16. T. Hall, 26. Bratt, 55. Gibbons. Střely na branku: 42:34. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. A. Larsson, 2. Caggiula, 3. McDavid (všichni Edmonton).

Reklama

Související témata: