Hlavní obsah

I tohle je NHL! Hvězdu vyměnili během zápasu, teď na ni čeká kuriózní duel

New York/Praha

Zámořská NHL zažila trejd v kuriózní situaci. Centr Matt Duchene byl vyměněn z Colorada do Ottawy během nedělního zápasu Avalanche s New Yorkem Islanders, v němž odehrál minutu a 59 sekund. Poté byl ze zápasu stažen a začal se chystat na cestu do Kanady.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Matt Duchene ještě v dresu Colorada (9) během první třetiny duelu s New Yorkem Islanders, za pár minut už mířil do nového angažmá v Ottawě.

Článek

Duchene se stal součástí výměny mezi třemi kluby, v rámci níž mimo jiné zamířil centr Kyle Turris z Ottawy do Nashvillu.

„Jsem nadšený. Za roky v Coloradu jsem extrémně vděčný, už jako dítě jsem Lavinám fandil a hrát tady pro mě znamenalo obrovskou čest. Má to pro mě takovou hořkosladkou příchuť, ale každopádně jsem natěšený na novou příležitost v Ottawě. Mají tam tým, který může vyhrát Stanley Cup," dělil se o své pocity rodák z Ontaria během cesty z haly Barclays Center na letiště, odkud nabral směr Ottawa.

Turris se upsal na šest let

Opačným směrem do Colorada míří brankář Andrew Hammond, útočník Shane Bowers a také první volba v draftu 2018 a třetí volba v roce 2019. Nashville zase poslal do Colorada devatenáctiletého obránce Samuela Girarda a útočníka Vladislava Kameněva.

Turris, jehož kontrakt na 17,5 miliónu dolarů vyprší po této sezóně, podepsal s Nashvillem novou šestiletou smlouvu na 36 miliónů dolarů.

Duchene, mistr světa z Prahy, v této sezóně nasbíral během čtrnácti zápasů v dresu Lavin deset bodů za čtyři góly a šest asistencí. V organizaci Colorada strávil šestadvacetiletý forvard celou dosavadní kariéru v NHL, v níž zaznamenal 428 bodů (178 +250) v 586 zápasech.

A teď do Stockholmu

Podle svých slov ho příliš nepřekvapilo, že byl vyměněn během nedělního zápasu. „Viděl jsem, jak se domlouvají na střídačce. Bylo to divné, ale tak napůl jsem čekal, že se to tímhle divným způsobem stane. Alespoň mám pro lidi dobrou historku," komentoval kuriózní výměnu. Zároveň dodal, že cítí úlevu, protože o jeho výměně se spekulovalo už v minulé sezóně.

Generální manažer Avalanche Joe Sakic prozradil, že jej Duchene žádal o výměnu už o Vánocích. „Hodně jsem s ním o tom mluvil a říkal jsem mu: Buď trpělivý. Až přijde správný čas, uděláme to. Čekali jsme, až budeme mít pocit, že uděláme správný obchod," vysvětloval Sakic.

Aby celý příběh byl ještě pikantnější, Duchene by měl odehrát první dvě utkání za Ottawu ve švédském Stockholmu právě proti Coloradu. Zápasy NHL bude hostit slavná hala Globen.

Reklama

Související témata: