Hlavní obsah

Leteckému komandu vévodí Voráček, trojice je v TOP 10 NHL

Praha

Nerozlučná trojice z Philadelphie se valí NHL. Jejich sbírání bodů je přímo leteckým útokem. Jakub Voráček, Claude Giroux a Sean Couturier, komando Letců se drží v TOP 10 kanadského bodování. Dohromady nasbírali 60 bodů. Voráček má 21 bodů a je šestý v bodování, za ním je s 20 body Giroux a elitní desítku s 19 body uzavírá Couturier.

Foto: ČTK

Český centr Philadelphie Jakub Voráček(uprostřed) oslavuje svůj gól seTravisem Sanheimem a Seanem Couturierem.

Článek

Naposledy se tato letka předvedla proti Chicagu, když nastřádala při výhře 3:1 sedm bodů. Voráček 1+2, Giroux 1+2 a Couturier 1+0. Tohle byl jejich zápas, jejich nadvláda.

„Začíná to být v pohodě, víme jeden o druhém. Věděli jsme o sobě a bude to lepší a lepší," citoval Couturiera server nhl.com.

Útočné trio Philadelphie
JménoZápasyBodygólyAsistencePořadí v bodování
Jakub Voráček16214176.
Claude Giroux16209117.
Sean Couturier161910910.

Žádné z dalších mužstev nemá v elitní desítce tři hráče. Tampa Bay a St. Louis mají mezi nejlepšími po dvou zástupcích a Calgary, Winnipeg. a Los Angeles po jednom.

Trojice Letců má dohromady 60 bodů, přesto je v lize trio, která má ještě více bodů, ale jeho členové nejsou v první desítce bodování.

Steven Stamkos, Nikita Kučerov a Vladislav Namestikov, tři hráči Tampy Bay, si celkem připsali 71 bodů. Stamkos je v bodování první, Kučerov druhý a Naměstikov ovšem až sedmnáctý.

Giroux střelecky procitl

„Hru, kterou předvádí, to je chemie. Jsou to dva měsíce, hrají spolu. Není to jen o vyhazování. Mluví spolu, pracují na sobě," byl spokojený trenér Philadelphie Dave Hakstol.

Český útočník v posledních pěti zápasech získal pět bodů. Kanaďan Giroux má ještě lepší formu - pět utkání a osm bodů. Američan Couturier dosáhl v těchto duelech na šest bodů.

„Mají docela dobrého brankáře, takže jsme se snažili hodně střílet," vysvětloval pro philly.com Giroux, který v šestnácti zápasech zaznamenal devět gólů. Za celou minulou sezónu jich přitom vstřelil čtrnáct, a to v 82 zápasech! „Myslím, že tohle byl jeden z našich nejlepších zápasů v tomto roce," dodal Giroux.

Reklama