Hlavní obsah

Jágrova odměna za první gól? Hlavní kouč neskrýval překvapení, kondiční musel po 68 zhasínat

Možná byste čekali, že si bude užívat slastného pocitu ze své první trefy v dresu Calgary a faktu, že po dvoubodovém čtvrtečním večeru a výhře 6:3 nad Detroitem byl vyhlášen první hvězdou utkání. Jenže v případě českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra s něčím podobným nepočítejte. Nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL ihned po zápase zamířil do posilovny.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Útočník Calgary Jaromír Jágr během utkání s Detroitem.

Článek

Po skolení Rudých křídel usedl na střídačku, na níž se do mikrofonu podělil o své pozápasové pocity s nadšeně aplaudujícími fanoušky Plamenů. Následovaly ještě rozhovory s novináři v šatně, zapózování s pukem, kterým vstřelil svůj premiérový gól za Calgary.

Pak se rychle osprchovat a vydat se domů ke spánku? Zapomeňte! „Už jsem byl skoro připravený odejít ze stadiónu a on byl pořád v posilovně, kde něco nacvičoval se svou hokejkou," neskrýval mírné překvapení kouč Flames Glen Gulutzan.

O půl roku mladšího Jágra dobře zná už ze společného angažmá v Dallasu, kde ho vedl během výlukou zkrácené sezóny 2012/13. A tak pochopitelně ví, jakou zálibu má kladenský odchovanec v individuálních trénincích. Klidně i nočních.

„Pokud mladí kluci chtějí hrát do pětačtyřiceti jako on, měli by si začít dělat poznámky," směje se Gulutzan. Svým svěřencům ale nedoporučuje, aby se s pětačtyřicetiletou legendou zkoušeli ve fitku poměřovat.

Spoluhráči Jágra poslouchají a přikyvují mu

„Myslím, že jediný člověk, který vydrží v posilovně déle, je náš kondiční trenér Ryan van Asten," zmiňuje Gulutzan šestatřicetiletého bývalého amatérského hokejistu, který u Flames působí čtvrtým rokem. „Ale on vydrží v posilovně déle než Jags jenom proto, že po jeho odchodu musí zhasnout," žertuje hlavní trenér.

Pro Jágra má jinak jen slova chvály: Komě výkonů oceňuje i práci mimo ledovou plochu. „Hokej miluje, a když jste toho dokázali tolik, jako on, ostatní vás poslouchají. Na střídačce si všimnete, jak ho zejména ti mladí pozorují a přikyvují mu," neuniklo Gulutzanovi.

Další utkání čeká Calgary už v pondělí, kdy na svém ledě přivítá lídra Západní konference NHL St. Louis. Tedy tým, který se před sezónou vážně ucházel o Jágrovy služby.

Reklama