Hlavní obsah

Proč nevyšlo Jágrovi jiné angažmá? Byl jsem blízko, ale rozhodovaly hodiny, říká 68

Calgary/Praha

Nechybělo mnoho a fanoušci Calgary by si jeho přítomnost v týmu Flames vůbec nemuseli užívat. Hokejový útočník Jaromír Jágr totiž nyní přiznal, že na začátku října, těsně předtím, než podepsal roční kontrakt s Flames, velmi vážně uvažoval i o možnosti upsat se v NHL St. Louis, kde by se stal spoluhráčem krajanů Vladimíra Sobotky a Dmitrije Jaškina.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Calgary.

Článek

„Bylo k tomu velmi blízko. Opravdu velmi blízko. Ale prostě to nedopadlo, musel jsem se rozhodnout snad během dvou, nebo tří hodin. A prostě jsem se rozhodl takto," řekl Jágr v úterý po vítězství svého Calgary 7:4 právě nad Bluesmany pro St. Louis Post-Dispatch.

Jágr do poslední chvíle čekal na vhodnou nabídku od některého z týmů NHL a právě St. Louis mu přes jeho agenta Petra Svobodu předložilo konkrétní návrh. A podle dobře informovaných zámořských zdrojů měl být velmi podobný tomu od Calgary, který zněl na roční smlouvu se základní příjmem na milión amerických dolarů a dalším miliónem na bonusech.

Vedení Blues k uvažování o příchodu nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL vedlo především vážné zranění útočníka Bobby Fabbriho, který kvůli potížím s kolenem musí vynechat celou sezónu. „Jágr je skvělý hráč. Rozhodně patří k těm, o kterých jsme se v klubu bavili," přiznával už počátkem října generální manažer klubu Doug Armstrong.

Jenže Jágr nakonec jako svůj devátý tým v NHL zvolil Calgary. „Ve svém věku už jsem chtěl jít někam, kde budu znát alespoň trenéra," vysvětluje Jágr, že pro Plameny hrál roli i kouč Glen Gulutzan, jenž kladenského odchovance vedl během sezóny 2012/13 v Dallasu.

„Navíc jsem nikdy nehrál za kanadský tým, takže jsem si to chtěl zkusit," doplňuje Jágr, který za Flames zatím odehrál osm duelů, v nichž si připsal gól a čtyři asistence.

A jak si tedy po necelých třech letech strávených na slunné Floridě zvykl na drsné kanadské podnebí? „No, je tu zima," ušklíbl se český útočník.

Reklama

Související témata: