Hlavní obsah

Winnipeg - Philadelphia 3:2 SNVoráček je k nezastavení, góly stříleli i Faksa se Sobotkou

New York
Aktualizováno

Jakub Voráček prožíl další bodově vydařený večer. V utkání na ledě Winnipegu byl u obou branek Letců, kteří ale nakonec padli po nájezdech. Rozdílně si pak vedli další čeští střelci v nočních zápasech. Trefa Radka Faksy jen mírnila debakl Dallasu v Tampě, naopak Vladimír Sobotka načal vítěznou jízdu St. Louis v Edmontonu. Pookřál i Tomáš Plekanec, ani jeho dvě asistence na body v zápase s Arizonou nestačily.

Foto: ČTK

Český hokejista Jakub Voráček překonává Connora Hellebuycka v penaltovém rozstřelu v utkání na ledě Winnipegu.

Článek
Fotogalerie

Jakub Voráček dál povrzuje parádní vstup do sezóny. V nočním zápase na ledě Winnipegu se postaral o skvělý nástup Letců do utkání. Hned ve třetí minutě si výborně našel kotouč vyražený domácím brankářem Hellebuyckem a pohotově zavěsil. O další tři minuty později znovu ukázal svůj přehled, když nezištně našel při přesilové hře u levé tyčky nekrytého Wayne Simmondse, který ještě gólmana domácích nepřekonal, doklepenout puk za záda Hellebuycka se povedlo až Seanovi Couturierovi.

Po pěti minutách však měli hosté odstříleno. Connor Hellebuyck se z těžkého startu oklepal a dalších šedesát minut včetně prodloužení udržel střelce Philadeplhie na nule. Za stavu 2:0 oslabil tým český bek Philadelphie Radko Gudas. Český obránce sváděl souboj s Mathieu Perreaultem, který upadl na led. S rovnováhou bojoval i Gudas, který přitom nechtěně ale silně udeřil soupeře do oblasti těsně pod krkem a kvůli následnému trestu utkání nedohrál. Zápas díky trefě domácího Marka Scheifeleho z poslední minuty normální hrací doby dospělo až k nájezdům, ve kterých se Jakub Voráček také nemýlil. Hráči kanadského týmu však byli v součtu produktivnější, proměnili tři nájezdy ze čtyř a odnesli si ze zápasu o bod více.

Nepovedené utkání má za sebou Dallas, v Tampě se utkal s vedoucím celkem celé soutěže a nebýt Radka Faksy, vracel by se tým kouče Hitchcocka dokonce bez vstřelené branky. Mladý český útočník vyrovnával po zisku puku ve vlastním pásmu a pěkném individuálním úniku na 1:1. Poté ale už vládly Blesky a hlavně hvězdná dvojice Stamkos - Kučerov. Výhrou si domácí pojistili výsadní postavení v soutěži.

Vladimír Sobotka se naopak po zápase na ledě Edmontonu mohl usmívat. Jeho gól po obrovské chybě v rozehrávce domácího brankáře Camerona Talbota, padl dokonce v oslabení. Domácí hráči ještě stihli na branku urostlého českého forvarda reagovat, pak už si ale vzal otěže zápasu pod svá křídla Brayden Schenn, který dvěma góly a jednou asistencí dovedl hosty k výhře 4:1.

Tomáš Plekanec si připsal dvě asistence v duelu s nejhorším týmem celé NHL z Arizony, přesto se zkušený český bojovník neradoval se spoluhráči z výhry. Zraněními zdecimovaný kanadský celek, který má kromě jiného na marodce i brankářskou superstar Careyho Price nebo českého šikulu Aleše Hemského, propadal v obraně a nevyužil ani slibného úvodu a vedení 2:0. Dva góly z přesilových her nakonec obrátili ve třetí třetině misku vah na stranu Kojotů. Plekanec se kromě dvou asistencí stihl v divokém zápase i poprat, když po skončení druhé třetiny byl v jedné z mnoha rozmíšek namočený právě český centr.

Reklama