Hlavní obsah

Detroit - Buffalo 3:1Čeští brankáři se na led nedostali, Tatar vstřelil vítězný gól

New York
Aktualizováno

Chudý páteční večer měla na pořadu kanadsko-americká NHL. Pouhé dva noční zápasy přinesly hlavně skvělé výkony strážců tyčí, bohužel ne těch českých. Detroit doma i díky gólovému přispění slovenského střelce Tatara zvítězil nad Buffalem. V utkání Columbusu s Jezdci z New Yorku dovedl domácí k výhře ruský gólman Bobrovskij, který udržel čisté konto.

Foto: ČTK

Slovenský útočník ve službách Detroitu Tomáš Tatar (vlevo) se raduje se svého gólu do sítě Buffala.

Článek
Fotogalerie

Ani jeden z českých hokejistů Red Wings se neobjevil v domácí Little Caesars Areně v nočním zápase s Buffalem. Martina Frka trápí poranění třísel a před brankářem Petrem Mrázkem dostal přednost Jimmy Howard a nutno podotknout, že s volbou gólmana měl tentokrát trenér Blashill šťastnou ruku.

Skóre utkání se pohnulo až na konci druhé třetiny, kdy domácí uklidnil útočník Luke Glandaning. Osmadvacetiletý Američan, který v NHL nehrál v jiném týmu než Detroitu, se po opakované dorážce mohl radovat ze svého pátého zásahu v ročníku. Nejatraktivnější hokej však přinesla až závěrečná část hry.

Ryan O'Reilly vstřelil už sedmý gól v sezóně a v šesté minutě třetí části přiživil šance Šavlí na bodový zisk, volný kotouč, vyražený Howardem, si našel nejrychleji a zakončoval prakticky do prázdné brány. Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Slovenské křídlo druhé formace Tatar, si počkalo na správný moment pro střelbu a přesným zakončením nedalo švédské jedničce v brance Buffala Robinu Lehnerovi šanci. Na Tatarův vítězný gól pak ještě navázal jeho parťák z formace, talentovaný Dylan Larkin, který se dostal už na číslo devatenáct v kanadském bodování soutěže.

"Měli jsme období, kdy jsme hráli velmi dobře, ale prohrávali jsme. Museli jsme si o tom promluvit. Tohle je těžká soutěž, musíte být skvělí, abyste vyhráli. To se nám teď daří a musíme v tom pokračovat," řekl kouč Detroitu Jeff Blashill.

Výkony týmu si pochvaluje také Tatar. "Cítím, že jsme zkušenější. Když jsme v minulé sezoně vedli a nechali jsme si dát gól, přestali jsme na chvíli hrát, a pak jsme najednou inkasovali i podruhé. V tomto ročníku jsme po obdržené brance mnohem klidnější. Držíme se svého systému a strategie, které zatím fungují," uvedl šestadvacetiletý Slovák.

Fantastický Sergej Bobrovskij byl hlavní postavou večera v Columbusu. Zanedlouho třicetiletý ruský brankář lapil v utkání s NY Rangers 36 střel soupeře, získal cenu pro nejlepšího hráče utkání a v NHL už dosáhl na hranici 21 čistých kont v kariéře. Na druhé straně se činil také švédský veterán Henrik Lundqvist, přesto na něj dokázali dva hráči Columbusu vyzrát.

Nejprve se po parádní kličce Brandona Dubinskyho trefil dvacetiletý bek Zach Werenski, aby v osmé minutě třetí třetiny definitivně v přesilovce rozhodl krásnou ranou Arťom Panarin. Domácí se díky vítězství vyšvihli už na čtvrté místo ve Východní konerenci, Jezdci jsou na Východě desátí.

Výsledky NHL:
Detroit - Buffalo 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 40. Glendening, 49. Tatar, 56. Larkin - 46. O'Reilly. Střely na branku: 33:20. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Glendening (Detroit), 2. Lehner (Buffalo), 3. Larkin (Detroit)
Columbus - NY Rangers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Werenski, 48. Panarin. Střely na branku: 42:36. Diváci: 17 093. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Werenski (oba Columbus), 3. Lundqvist (NY Rangers)

Reklama

Související témata: