Hlavní obsah

Návrat legendy do Philadelphie velký poprask nevyvolal, aspoň na něj diváci nebučeli

Philadelphia

Ještě před pár lety to byla vcelku běžná věc. V sobotním zápase NHL Philadelphie proti Calgary se na ledě mohlo potkat pět Čechů. Nakonec ale byli tři a společnost jim ještě dělal čárový sudí Libor Suchánek.

Foto: ČTK

Jaromír Jágr v zápase na ledě Philadelphie.

Článek
Fotogalerie

Jaromír Jágr na tréninku Calgary

Počty českých hokejistů v zámoří rok od roku slábnou. Proto mohl být souboj Flyers proti Flames výjimečný. Nakonec se v něm ale představilo pouze trio Jakub Voráček, Jaromír Jágr, Michael Frolík.

Gólmana Philadelphie Michala Neuvirtha nepustila do branky forma konkurenta Elliotta a Radko Gudas s obavami čekal na disciplinární řízení za svou sekeru do hlavy Perreaulta z Winnipegu. Telefonické slyšení u šerifů ligy bylo naplánované na neděli, a tak českého vousáče viděli fanoušci Philadelphie jen v předzápasovém klipu, kde s nasupeným výrazem křičel do kamery.

Není Gudas, není bitka

„Myslíte, že se někdo porve, když tam není Gudas?" vyptával se o pauze zpocený kuchař z Wells Fargo Center. Zaměstnanci místní arény měli totiž v sobotu mimořádnou honičku. Od jedné hodiny odpoledne se hrál hokej, který i s prodloužením končil před čtvrtou a od půl osmé pak mnohem více očekávaný basketbalový zápas mezi místními 76ers a úřadujícími šampiony NBA Golden State Warriors. Během pár desítek minut zmizela ledová plocha a nahradila ji palubovka, hokejové fanoušky vystřídali ti s dresy Kevina Duranta, nebo Stephena Curryho.

Návrat Jaromíra Jágra do haly, kde působil po návratu z KHL v sezoně 2011-12, tolik zájmu rozhodně nevyvolal. Fanoušci Flyers ale na svůj bývalý idol alespoň zlobně nebučeli, jako se to běžně děje pokaždé, když Jágr hraje v dalším pensylvánském městě: Pittsburghu.

Českou legendu při štaci ve Philadelphii občas potkával také šedivý chlapík se jmenovkou Frank, který dlouhá léta obsluhuje výtah v zápasové hale. Po sobotním utkání vezl v jednu chvíli i prezidenta hokejových operací Jágrova nového klubu z Calgary Briana Burkea, ale i bývalé významné hráče Flyers Johna LeClaira a Kimmo Timonena. „Jágr je skvělý člověk, taková kariéra se nevidí," hromoval před nimi šedivý stařík obsluhující výtah.

Roky jsou ale vidět i na Jágrovi. Výbušnost pomalu odchází, pokud tedy není potřeba rychle zmizet ze šatny před novináři. Ani body už tolik nepřibývají.

Voráček Jágrovi věří, body mu půjdou nahoru

„Pár dobrých chvil tam ale Jarda měl. Po tom zranění je vždycky těžké se do toho dostat. Je ale ještě nějakých 60 zápasů do konce základní části, takže body mu určitě budou ještě naskakovat," myslí si Voráček, který při společném působení ve Philadelphii Jágra občas vozil do tréninkového centra ve Voorhees a pak se stal i jeho sousedem ve čtvrti Old City.

Ale to už je šest let. Zatímco Voráček je nyní na vrcholu sil, Jágr se s NHL velmi pravděpodobně po této sezoně rozloučí definitivně. I když... v jeho případě si člověk nemůže být jistý vůbec ničím.

Reklama

Související témata: