Hlavní obsah

Stop pro českého tvrďáka! Gudas vyfasoval dlouhý trest, přijde o milióny

New York
Aktualizováno

Obránce Radko Gudas z Philadelphie vyfasoval u disciplinární komise zákaz činnosti na deset zápasů za seknutí Mathieu Perreaulta hokejkou do hlavy ve čtvrtečním utkání NHL proti Winnipegu. Na platu za tu dobu český obránce přijde o 408 536 dolarů (bezmála devět miliónů korun). První zápas z dlouhého trestu si odpykal už v sobotu proti Calgary a nejdříve bude svému týmu k dispozici 12. prosince v duelu s Torontem.

Foto: Profimedia.cz

Radko Gudas z Philadelphie si až téměř do poloviny prosince v NHL nezahraje.

Článek
Fotogalerie

Gudas v první třetině zápasu proti Jets sekl hokejkou do krku ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perraulta. Sedmadvacetiletý český obránce byl nejprve vyloučen na dvě minuty, po zhlédnutí záznamu rozhodčí jeho trest změnili na pět minut a do konce zápasu. Perreault nebyl zraněn a vstřelil první gól Winnipegu, který Philadelphii zdolal 3:2 po nájezdech.

Vyhlášenému brouskovi u nedělního disciplinárního řízení přitížilo, že je opakovaným provinilcem. Účastník olympijských her v Soči známý svou tvrdou hrou dostal například před dvěma lety distanc na tři zápasy za zákrok na hlavu Miky Zibanejada, minulou sezónu zase zahájil až po stopce na šest duelů, kterou si vysloužil za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání.

Považujete trest pro obránce Radka Gudase za adekvátní?
Ano, výše trestu odpovídá nedovolenému zákroku
52,9 %
Ne, měl dostat delší stop
18,4 %
Ne, postih měl být kratší
28,7 %
Celkem hlasovalo 14611 čtenářů.

Reklama

Související témata: