Hlavní obsah

Deset zápasů Gudase šokovalo: Takový trest jsem nečekal a nesouhlasím s ním

Voorhees/Praha

Věděl, že seknutí hokejkou do krku ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perraulta mu jen tak neprojde a od disciplinární komise NHL přijde dodatečný postih. Stopku na deset zápasů a s tím spojenou ztrátu v přepočtu téměř devíti miliónů korun, o které na základě svého platu za tuto dobu přijde, však český hokejový obránce Philadelphie Radko Gudas nečekal.

Foto: Profimedia.cz

Radko Gudas

Článek

„Překvapilo mě to, takový trest jsem nečekal. Nesouhlasím s ním, ale jejich rozhodnutí akceptuji. Víc k tomu nemůžu říct," prohlásil pro oficiální klubové stránky sedmadvacetiletý zadák, který v probíhající sezóně odehrál sedmnáct zápasů, v nichž si připsal dvě asistence a 57 trestných minut.

Gudas za svůj zákrok na Perreaulta ve čtvrtečním duelu NHL proti Winnipegu nejprve obdržel menší trest, po zhlédnutí videozáznamu jej ale rozhodčí překlasifikovali na trest na pět minut a do konce utkání.

O tři dny později pak disciplinárka rozhodla, že českého reprezentanta suspenduje na nejbližších deset zápasů. Gudasovi při vynesení trestu přitížila jeho minulost, v NHL je totiž považován za opakovaného provinilce. V předminulém ročníku vyfasoval stopku na tři zápasy za zákrok na hlavu Miky Zibanejada, v uplynulé sezóně zase musel vynechat jejích prvních šest duelů kvůli naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání.

„Zákrok na Perreaulta byl ale nešťastný. V minulosti jsem nikdy svou hokejku takovýmto způsobem nepoužil," dušoval se Gudas, který se do sestavy Flyers může vrátit 12. prosince proti Torontu. Klub má sice právo po uplynutí poloviny trestu požádat o jeho snížení, momentálně to ale nevypadá, že by se rozhodl odvolat.

„Podle mě to v žádném případě nebyl úmyslný zákrok, ale liga se prostě takhle rozhodla," prohlásil Gudasův spoluhráč, útočník Wayne Simmonds. „S verdiktem disciplinární komise nesouhlasím a myslím, že to tak (v týmu) cítí všichni. Ale co s tím naděláme...," pokrčil rameny Simmonds.

Považujete trest pro obránce Radka Gudase za adekvátní?
Ano, výše trestu odpovídá nedovolenému zákroku
52,9 %
Ne, měl dostat delší stop
18,4 %
Ne, postih měl být kratší
28,7 %
Celkem hlasovalo 14611 čtenářů.

Reklama

Související témata: