Hlavní obsah

Pastrňák utnul bučení dokonalou kličkou

Newark

Čtrnáct tisíc diváků v aréně Prudential Center povstalo a z jejich hrdel se ozývalo temné bučení. Jednadvacetiletý David Pastrňák se ale s těžkou chvíli vypořádal jako ten největší mazák. Forhendový blafák českého útočníka přispěl v NHL k výhře Bostonu nad New Jersey 3:2 po nájezdech.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

David Pastrňák z Bostonu proměňuje samostatný nájezd v zápase proti New Jersey.

Článek

‚Pasta' dostal na záda naložen balík zodpovědnosti, zvládl to ovšem dokonale. Bruins vedli v cizí hale 2:0, když právě Pastrňák předložil Bergeronovi skvostnou přihrávku před prázdnou branku. Domácí ale diskutabilně snížili a v závěrečném náporu po teči vyrovnali.

V prodloužení 3 na 3 mohly rozhodnout oba týmy, šance měl Pastrňák i jeho krajan David Krejčí. Několikrát už to pro jednu i druhou stranu vypadalo střídavě dobře a zoufale. Nakonec ale uplynulo pět minut čistého času a na kostce stále svítilo skóre 2:2.

Když Taylor Hall bekhendem poslal puk pod horní tyčku bostonského gólmana Chudobina, bylo na Pastrňákovi, aby odpověděl. A on to zvládl mistrovsky: rozvážný rozjezd, oklamání brankáře Schneidera a rychlé přetáhnutí puku do forhendu. Třetina brány byla prázdná. Takhle nějak rád prováděl své nejlepší nájezdy mistr ruský exekutor Pavel Dacjuk. Ten už ale v NHL nepůsobí.

Nakonec se ale rozhodlo až v 11. sérii díky 19letému Charlie McAvoyovi, mezitím za Boston neproměnili třeba Krejčí, nebo slovenský talent Cehlárik. Bruins trefili i dvakrát tyčku, zatímco na druhé straně ztroskotala jednička letošního draftu Švýcar Hischier.

Pro hosty to v předvečer Dne díkůvzdání dopadlo dobře, po utkání ale Češi z Bruins nechtěli nic komentovat. „Pasta a ani Krejčí nepřijdou," oznámil stroze tiskový mluvčí Bostonu.

Tři výhry z posledních tří zápasů na cizím ledě dostaly Bruins do kontaktu s týmy pro play off. Bilance 10+8 ale dělá z Pastrňáka nadále nejproduktivnějšího hráče Bostonu.

Reklama

Související témata: