Hlavní obsah

Landeskog přijde kvůli krosčeku o čtyři zápasy Colorada

Kapitán hokejistů Colorada Gabriel Landeskog nesmí nastoupit ve čtyřech zápasech NHL. Švédský útočník byl potrestán za krosček na Matthewa Tkachuka z Calgary v sobotním utkání, které Colorado prohrálo 2:3. Kvůli dodatečnému trestu přijde Landeskog o 119 815 dolarů (2,5 miliónu korun) z platu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Gabriel Landeskog (vlevo) z Colorada v souboji s obráncem Calgary Michaelem Stonem.

Článek

Landeskog fauloval devatenáctiletého amerického útočníka v závěru první třetiny a byl vyloučen na dvě minuty. Hosté přesilovku využili k otevření skóre zápasu, na němž se podílel asistencí také Tkachuk.

Švédský forvard vyfasoval už loni v březnu trest na tři zápasy po krosčeku na Simona Desprese z Anaheimu. Při rozhodování disciplinární komise v případu faulu na Tkachuka však na Landeskoga nebylo pohlíženo jako na "recidivistu", neboť mezi oběma událostmi uplynulo více než 18 měsíců.

V dosavadních 22 zápasech v sezóně Landeskog nasbíral devět gólů a osm asistencí a je třetím nejproduktivnějším hráčem Colorada, kterému patří poslední místo v Centrální divizi. K dispozici bude svému zaměstnavateli nejdříve 7. prosince k utkání s Tampou Bay.

Reklama