Hlavní obsah

Jágr zase mimo! Jak dlouho bude Calgary chybět?

Calgary/Praha

Legendárního českého hokejistu Jaromíra Jágra opět nepustilo na led v NHL zranění. A bez něj doma Calgary na Toronto (1:4) nemělo. Dobrou zprávou pro fanoušky Flames ale je, že by nemělo jít o nic vážného a jeho absence na ledě by měla být jen krátkodobá.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr v dresu Calgary.

Článek

Jágr kvůli zdravotním potížím zmeškal na přelomu října a listopadu šest zápasů. O tom, že nebude hrát proti Torontu se rozhodlo těsně před utkáním. „Jaromír Jágr dnes nebude hrát kvůli zranění v dolní polovině těla," oznámilo na svém twitterovém účtu Calgary půl hodiny před zápasem.

Klub zároveň dodal pozitivnější informaci, že by hvězda měla být opět fit v horizontu dnů. Podle zvyklostí NHL však žádné konkrétnější informace o zranění, ani o tom zda nějak souvisí s předchozími potížemi českého hokejisty, kanadský celek nezveřejnil.

Z 24 duelů, které Calgary v této sezóně NHL odehrálo, nastoupil Jágr do čtrnácti z nich. Dosud nasbíral šest bodů za jeden gól a pět přihrávek. Co zatím ztrácí v produktivitě, dohání třeba ve statistice plus/minus, v níž je s bilancí +4 v klubu druhý nejlepší (spolu s Johnnym Gaudreauem a Markem Giordanem). Před ním je jen Sean Monahan (+7).

Pětačtyřicetiletý Jágr v této sezóně zároveň útočí na pokoření absolutního rekordu v počtu odehraných zápasů NHL. K překonání Gordieho Howea (1767 střetnutí) mu chybí 43 utkání.

Reklama

Související témata: