Hlavní obsah

Neskutečná haluz! Český zadák dal v NHL pozoruhodný gól

Calgary

Dost možná si připsal jeden z nejkurióznějších gólů celé sezóny NHL. Po těžkých měsících ale může neuvěřitelně šťastný moment pro českého obránce Romana Poláka znamenat zásadní obrat zpět do lepších časů. Na začátku střely obránce Toronta proti Calgary se pokazilo skoro vše, co mohlo, na konci byla o to nečekanější gólová radost.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Hokejisté Toronta Patrick Marleau (12) a Leo Komarov (47) oslavují gól Romana Poláka (46) proti Calgary

Článek

Do konce úvodní třetiny bitvy kanadských rivalů už chybělo méně než minuta a půl, když skóre otevřel po ráně od modré čáry český zadák, jenž jinak patří ke svátečním střelcům. Až opakovaný záznam ale ukázal shodu dost bizarních náhod, která dostala puk za záda brankáře Smithe.

Kotouč se nejprve odrazil od Marka Jankowského a mířil až několik metrů mimo bránu Calgary, jenže poté od kolena Travise Hamonica nabrala směr do sítě za záda gólmana Flames.

„Byla to šťastná střela. Během ní jsem dokonce zlomil hokejku a puk se dost vrtěl," popisoval situaci český tvrďák. Jeho gól otevřel Torontu cestu k vítězství 4:1.

Sám si přitom v poslední době užil své. V minulé sezóně si ve druhém duelu play off zlomil nohu. V přípravě si pak vybojoval v Torontu novou smlouvu, ale v listopadu se deset zápasů za sebou nedostal do sestavy.

V úterý nastoupil k teprve sedmému utkání sezóny. „Nejdůležitější je nic nepřehánět. Chce to dělat svou práci a hrát svoji hru. A o to se přesně snažím," zhodnotil svoji pozici jedenatřicetiletý obránce.

Reklama

Související témata: