Hlavní obsah

Jako by už nestačil Jágr. Na Calgary se kvůli pořádné klukovině valí další problém

Toronto/Praha

Jako by už tak neměli dost problémů se skládáním útočných formací, když od konce listopadu nemůžou počítat s Krisem Versteegem, který je kvůli potížím s kyčlí mimo hru v řádu měsíců, a nově ani s Jaromírem Jágrem, jenž si obnovil zranění v dolní části těla. Nově hokejistům Calgary totiž hrozí, že se budou muset obejít bez dalšího forvarda Matthewa Tkachuka. Ten totiž ve středečním utkání NHL v Torontu provedl pořádnou klukovinu.

Foto: Profimedia.cz

Matthew Tkachuk (uprostřed) z Calgary v souboji s Jakem Gardinerem z Toronta.

Článek

Devatenáctiletý spoluhráč Michaela Frolíka z druhé útočné formace je jedním z klíčových hráčů Plamenů do ofenzívy, v klubové tabulce produktivity probíhající sezóny mu patří čtvrté místo, zároveň se však čas od času nevyvaruje zbytečných zkratů.

Jeden takový přišel i ve středu proti Torontu. Na konci první třetiny srazil útočník Javorových listů Matt Martin nevybíravým zákrokem na mantinel Troye Brouwera a před střídačkou Calgary se okamžitě strhla mela. Do strkanice se však zapojil ze střídačky i Tkachuk.

A to velmi zákeřně, neboť čepelí své hokejky nenápadně píchnul Martina do oblasti břicha. „V ten moment jsem to necítil, nicméně to od něj bylo dětinské," prohlásil Martin po zhlédnutí celého incidentu na videu.

Rozhodčím sice Tkachukovo jednání během zápasu uniklo, ne tak ale Oddělení hráčské bezpečnosti NHL, které už oznámilo, že s mladým útočníkem zahájí disciplinární řízení.

Dá se očekávat, že Tkachuka trest nemine. I kvůli faktu, že na něj bude pohlíženo jako na opakovaného hříšníka. V probíhající sezóně už byl suspendován na jeden zápas, když v duelu s Detroitem sekl do nohy útočníka Lukea Witkowského, který v daný moment odcházel po bitce s Brettem Kulakem z ledu do šatny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články