Hlavní obsah

Hokej truchlí! Zemřel někdejší spoluhráč Jágra či Ručinského, příčina je nejasná

Calgary

Hokejový svět smutní. Ve věku pouhých 49 let zemřel Zarley Zalapski. Informovali o tom zástupci Calgary Flames, kde kanadský obránce v letech 1993-1998 působil. Příčina úmrtí není známa, podle některých zámořských zdrojů mohlo jít o následky srdečních potíží.

Foto: Profimedia.cz

Zarley Zalapski (vpředu v dresu Montrealu) na snímku z roku 1998 v utkání NHL proti Pittsburghu.

Článek

„Jsme hluboce zarmouceni zprávou o Zarleyho úmrtí, zůstane navždy součástí Flames. Je to pro náš klub velká ztráta. Přišli jsme o muže, který měl velký charakter a hokej skutečně miloval," citoval klub na svém oficiálním twitterovém účtu Kena Kinga, prezidenta a šéfa výkonného výboru Flames.

Zalapski odehrál v nejslavnější hokejové soutěži světa v základní části celkem 637 zápasů, v nichž vstřelil 99 gólů a přidal 285 asistencí. Oblékal dresy Pittsburghu, Hartfordu, Calgary, Montrealu a Philadelphie.

V týmu Tučňáků, kteří ho draftovali v roce 1986, se setkal i s tehdy v NHL začínajícím Jaromírem Jágrem. Právě u gólu Zalapského v utkání proti Buffalu (4:4) si kladenský rodák 19. října 1990 připsal svoji premiérovou asistenci v zámořské kariéře. V době působení u Canadiens byl Zalapski spoluhráčem další velké postavy českého hokeje Martina Ručinského, v Hartfordu zase hrával s Robertem Holíkem.

Rodák z Edmontonu si zahrál také na olympijském turnaji v roce 1988 v Calgary, kde se podílel na výhře 6:3 nad tehdejším Československem. Kariéru zakončil před sedmi lety ve Švýcarsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.