Hlavní obsah

Čachry s českým talentem. Zazářil vedle Ovečkina, teď musí na farmu. Ale jen jako

Washington/Praha
Aktualizováno

V NHL sbírá první velké hráčské zkušenosti. Český talent ve službách Washingtonu Jakub Vrána byl ale v neděli večer vedením klubu poslán na farmu do Hershey, které hraje nižší ligu AHL. Jedná se ale jen o tzv. papírovou transakci. Za několik hodin by mělo být univerzální křídlo opět povoláno zpět.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Český útočník Jakub Vrána slaví svoji trefu v dresu Washingtonu do sítě bostonských Bruins v utkání NHL.

Článek

Svými výkony v předsezónním kempu si vybudoval místo v hlavním mužstvu Capitals. Nastupoval v lajně i s hvězdným Ovečkinem. V sezóně odehrál 33 zápasů s bilancí deseti gólů a pěti asistencí. Teď ho ale vedení amerického týmu společně s obráncem Madisonem Boweyem poslalo do farmářského týmu.

Podle zámořských informací se jedná o tzv. papírovou transakci. Hráči jsou papírově půjčeni do Hershey, ale nebudou za něj hrát. Další den (pondělí večer) budou opět povoláni zpět do hlavního mužstva.

Důvod, proč se k tomuto kroku Washington rozhodl je ten, že chce ušetřit na platech obou hokejistů, aby si udělal částečnou rezervu na platovém stropu, která se může klubu hodit ve zbytku sezóny. Navíc od 19. do 27. prosince jsou zmrazeny přesuny hráčů z NHL do AHL. Vrána s Boweyem mohou být odesláni na farmu kolikrát klub uzná za vhodné.

V Hershey v AHL sbíral odchovanec Letňan své první zámořské zkušenosti. V předchozích třech sezónách zde odehrál 88 zápasů, ve kterých nasbíral 75 bodů.

Reklama

Související témata: