Hlavní obsah

Hyka se vrací z Vegas na farmu, Chlapík naopak do prvního týmu Ottawy

Las Vegas/Ottawa

Český hokejový útočník Tomáš Hyka se vrátil z Vegas na farmu do celku Chicago Wolves z nižší AHL. Čtyřiadvacetiletý mladoboleslavský odchovanec byl povolán do týmu Golden Knights v úterý, ale premiéry v NHL se nedočkal a při duelu Vegas s Tampou Bay (4:3) zůstal jen na tribuně. Ottawa naopak povolala k prvnímu týmu z farmy dalšího českého útočníka Filipa Chlapíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka v reprezentačním dresu v utkání proti Norsku.

Článek

Na soupisce Golden Knights se uvolnilo místo pro Hyku poté, co byl na marodku zařazen obránce Luca Sbisa, který ale se zraněním v dolní části těla s týmem dál lehce trénuje. Další duel čeká Vegas v sobotu doma proti Washingtonu, Wolves hrají v AHL dnes proti Grand Rapids.

Hyka podepsal s Vegas na začátku června roční dvoucestnou smlouvu a vydal se do zámoří z Mladé Boleslavi, za kterou hrál v extralize tři sezóny. V přípravě se mu dařilo, jenže k udržení v prvním týmu Golden Knigts mu nestačilo ani pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci z pěti přípravných duelů.

Účastník letošního mistrovství světa v Paříži se přesunul na farmu a v 16 zápasech nasbíral 12 bodů (6+6). Hyku draftovalo v NHL roce 2012 Los Angeles v šestém kole na 171. pozici, ale kontrakt s nim neuzavřelo, takže se s Vegas dohodl na smlouvě jako nechráněný volný hráč.

Filip Chlapík se dočkal podruhé v sezóně pozvánky z farmy v Belleville z nižší AHL do prvního týmu Ottawy. V této sezóně sehrál dvacetiletý rodák z Prahy za Senators jeden zápas a v NHL debutoval. Při výhře nad Philadelphií 5:4 si 26. října připsal asistenci.

V AHL hraje Chlapík první rok a připsal si ve 27 duelech 15 bodů za šest branek a devět přihrávek. Do zámoří odešel v roce 2014 z juniorky Sparty a uplynulé tři sezóny působil v juniorské lize QMJHL v celku Charlottetown Islanders. Ottawa jej draftovala předloni ve druhém kole na 48. pozici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články