Hlavní obsah

Eliáš: McEnroeovi jsem nasázel při čtyřhře dvě esa

Michal OsobaPrávo

Český hokejista týmu New Jersey Patrik Eliáš se pomalu připravuje na novou sezónu NHL, za oceán zamíří po koncertu Madonny a zápase fotbalové reprezentace. V rozhovoru pro deník Právo také zavzpomínal, jak si s přítelkyní užil dovolenou v Mexiku, kde si mimojiné zahrál tenis s hokejovou legendou Gretzkým a tenisovým veteránem Johnem McEnroem.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Patrik Eliáš

Článek

Kdy se chystáte odletět do New Jersey?

Letím 8. září. Ještě zajdu v sobotu na reprezentační fotbal a v neděli na hokej. A pak mám lístky na Madonnu.

To je od dětství vaše favoritka?

To ne, ale každý, kdo ji viděl, říkal, že je to výborná show a já mám koncerty rád. Jsem zvědavý, jak to bude znít naživo. Třeba vloni jsem byl na Coldplay a to znělo stejně jak na cédečku, byl to jeden z nejlepších koncertů, co jsem kdy viděl.

Na dovolené jste byl s přítelkyní Petrou Volákovou v Mexiku, jak se vám tam líbilo?

Bylo to krásné, odpočinuli jsme si a pak jsme jeli i do San Franciska a Las Vegas, protože západní pobřeží jsem znal jen po hokejové stránce. Zajímavé bylo, že v Mexiku byl ve stejné době i Wayne Gretzky, tak jsem si zahrál čtyřhru s ním, jeho manželkou a Johnem McEnroem, což pro mě byl obrovský zážitek.

Jak jste to domluvili?

Během týdne, co jsme tam byli, jsme se s panem Gretzkým poznali. Tak jsem říkal, že hraju tenis a on mi druhý den navrhl, jestli si nechci zahrát čtyřhru s McEnroem. Tak jsem říkal jasně že jo. Ale pak jsem si to uvědomil a trochu jsem se z toho roztřepal.

A jak to dopadlo?

Jak McEnroa známe, choval se i při tom srandamači v 45 stupních. Když jsem mu zahlásil sporný aut, tak se vztekal, že v Československu mu tohle nechávali. Tak mu říkám, že už je to Česko a on na to, že když tady byl před dvaceti lety, bylo to Československo. Ale dal jsem mu dvě esa! Nakonec jsme s Waynem Gretzkým prohráli, protože McEnroe to má neuvěřitelně v ruce.

Takže tenis je nyní vaše vášeň?

Mám teď lístky na finále US Open, dost se těším. Obdivuju Federera, který hraje skvěle na všech površích.

Stejně jako on jste se stal vyslancem dětského fondu UNICEF, jak jste se k této funkci dostal?

Trochu i shodou okolností přes přítelkyni. Jedním z důvodů byla i žloutenka, kterou jsem vloni prodělal, člověk si při takové nemoci uvědomí, co je důležité. Strávil jsem čtyři dny v ruské nemocnici a byl jsem rád, že jsem mohl zpátky do Čech. Tak jsme se s Petrou bavili, jak pomoci lidem, kteří nemají takovou možnost se o sebe postarat, a tohle je dobrá cesta. Teď dám do aukce pár svých věcí a pokusím se zapojit i další hokejisty.

Po prodělané žloutence už můžete odehrát celou sezónu, jaké máte s Devils plány?

Moc se těším. Jen jsem zvědavý, jestli podepíšeme klíčové hráče Giontu a Martina, protože máme problémy s platovým stropem. Určitě je šance vyhrát Stanley cup, ostatní se vnímá jako zklamání. A můj cíl? Hlavně zdraví. A stobodová hranice by byla fajn.

Reklama

Související témata: