Hlavní obsah

Kluby NHL počítají na Vánoce ztráty. Opory kosí zranění

Detroit/Praha

Vánoce jsou svátky klidu a pohody, kluby zámořské NHL však počítají ztráty, které v nabitém programu utrpěly jejich hvězdy. Detroit se musí minimálně čtyři týdny obejít bez útočníka Glendeninga, Colorado pak přišlo o obránce Barrieho, které vyřadila ze hry zlomenina ruky.

Foto: Ron Chenoy, Reuters

Před pár dny slavil obránce Colorada Avalanche Tyson Barrie gól, který vstřelil do sítě Pittsburghu. Teď ho ze hry vyřadila zlomenina ruky.

Článek

Hokejový útočník Luke Glendening bude minimálně čtyři týdny chybět Detroitu kvůli zranění v horní části těla. Vedení Red Wings povahu jeho potíží neprozradilo, ale po středečním duelu na ledě Philadelphie (3:4) měl osmadvacetiletý Američan zabandážovanou pravou ruku. Z duelu odstoupil v první třetině poté, co zblokoval střelu obránce Andrewa MacDonalda.

Glendening si v této sezóně připsal ve 34 zápasech 10 bodů za sedm branek a tři asistence. Specialista na oslabení nastupoval ve formaci s Fransem Nielsenem a Darrenem Helmem pravidelně proti nejlepším útokům soupeřů, které měli za úkol ubránit.

V NHL má Glendening na kontě celkem 327 utkání, v nichž si připsal 70 bodů za 31 gólů a 39 asistencí. V 17 duelech play off zaznamenal pět bodů za tři branky a dvě přihrávky.

Obránce Barrie má zlomenou ruku

Hokejisté Colorada se pro změnu budou muset delší dobu obejít bez obránce Tysona Barrieho, který utrpěl v sobotním utkání na ledě Arizony při výhře 6:2 zlomeninu ruky. Třetí nejproduktivnější obránce této sezóny NHL se zranil už v páté minutě při blokování střely zadáka Olivera Ekmana-Larssona.

Kanaďan Barrie si připsal v 34 zápasech 27 bodů za čtyři branky a 23 asistencí a v kanadském bodování obránců jsou před ním jen John Klingberg z Dallasu (31 bodů) a Shayne Gostisbehere z Philadelphie (27). V týmové produktivitě Avalanche je rovněž třetí za Nathanem MacKinnonem (40) a Mikkem Rantanenem (31).

Celkem má Barrie na kontě v NHL 372 zápasů a 218 bodů za 51 gólů a 167 přihrávek. Ve třech utkáních play off zaznamenal mistr světa z Prahy z roku 2015 dva body za dvě asistence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články