Hlavní obsah

Největší problém Jágra? Historický zápis mu oddaluje jeho vlastní tělo

Praha

Zranění minulostí? Patrně ano. Otázka je, na jak dlouho. Podle deníku Calgary Sun se Jaromír Jágr připojil k týmu a vyrazil s ním na dvouzápasový trip. Plameny budou hrát, pravděpodobně i s nejstarším hráčem NHL, se San Jose a Anaheimem. Do jednoho zápasu by měl naskočit také brankář David Rittich.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Jaromír Jágr z Calgary při utkání s Coloradem.

Článek

Jágr poslední dva zápasy vynechal, naposledy byl v sestavě 17. prosince proti Vancouveru. Odehrál přes 11 minut, ale bodově se neprosadil, stejně jako v předchozích třech kláních. V probíhající sezóně odehrál 19 utkání a připsal si jeden gól a šest asistencí. V bodování celé NHL mu patří nyní 455. pozice.

Pokud v noci ze čtvrtka na pátek nastoupí, opět vyrovná jeden milník slavné zámořské ligy. Nyní je před ním jediné utkání, aby vyrovnal v počtu zápasů bývalého spoluhráče z Pittsburghu Rona Francise. Ten je v historických tabulkách třetí.

Laťka českého forvarda je ale ještě výše. Jágr se může stát v šestačtyřiceti letech hokejistou, který odehrál nejvíce utkání v NHL. Kromě Francise (1731 zápasů), jsou před ním ještě Mark Messier (1756) a Gordie Howe (1767). V základní části odehrají Plameny ještě 46 duelů, 38 jich potřebuje nasbírat Jágr, aby překonal Howea.

Calgary v této sezóně odehrálo 36 zápasů, Jágr jich má 19. Začátek sezóny mu utekl, protože se později připojil k týmu, premiéru si přispal 12. října, objevil se až ve čtvrtém duelu sezóny.

Jágr bojuje se zdravím

Větší porci absencí si připsal kvůli zdravotním potížím. Už za deset dnů odstoupil v první třetině kvůli zranění v dolní části těla v utkání s Minnesotou.

„Chci se vrátit a být stoprocentně připravený pomoct týmu. Nechci tam prostě jen být. To není můj styl. Možná jsem to dělal na začátku kariéry, teď chci ale být úplně zdravý," vysvětlovala legenda pro server nhl.com. Jágr nakonec chyběl šest utkání.

Na konci listopadu přišel další problém. Opět dolní polovina těla. Tentokrát trvala Jágrova nucená pauza dvanáct dnů. Týden byl v pořádku a český veterán byl opět mezi marody. „Jags se pořád potýká se stejným zraněním. Je to pro něho samozřejmě frustrující," okomentoval situaci trenér Glen Gulutzan.

Vrátí se Jágr po devíti dnech do sestavy? A na jak dlouho?

Překoná Jaromír Jágr Gordieho Howea v počtu zápasů?
Ano
70,7 %
Ne
29,3 %
Celkem hlasovalo 20286 čtenářů.

Reklama

Související témata: