Hlavní obsah

Jágrův konec v Calgary? Hráč prý dostal svolení jednat s dalšími kluby

Praha/Calgary

Podle posledních zpráv ze zámoří pracuje Calgary s Jaromírem Jágrem na rozvázání smlouvy. Agent legendárního hráče Petr Svoboda údajně dostal povolení jednat s dalšími kluby NHL o Jágrově možném přesunu. Mluví se i o návratu do Evropy.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Útočník Calgary Jaromír Jágr (vpravo) v souboji s Anthonym Bitettem z Nashvillu

Článek

Na pátek chystalo Calgary oznámení, o jehož obsahu se hodně spekulovalo. Konec Jágra v Calgary? Konec v NHL? Či snad konec definitivní? Nakonec se ukázalo, že šlo o další Jágrovu herní pauzu zaviněnou zraněním „v dolní části těla".

V posledních hodinách se ale množí spekulace, které naznačují minimálně Jágrův konec v Calgary.

Legitimitu této informace živí vyjádření zámořských novinářů a znalců tamního zákulisí, jako jsou Bob McKenzie nebo Elliotte Friedman.

„Calgary Flames a Jaromír Jágr pracují na rozvázání smlouvy. Jágr si získal za své služby od Calgary uznání, klub teď dal jeho agentovi Petru Svobodovi povolení jednat s jakýmkoliv jiným týmem v NHL, když bude (o Jágra) zájem, momentálně ale podle všeho není. Uvidíme, zda v budoucnu zakotví někde jinde, jeho čas v Calgary se ale chýlí ke konci," řekl v pořadu Saturday Headlines na Sportsnet.ca zmiňovaný novinář Friedman.

K sílícím spekulacím o Jágrově odchodu z Calgary se přidaly ty, co naznačují zájem z Evropy. Mezi zámořskými novináři zaznívají i hlasy, které z Jágrova možného konce v Calgary vyvozují teoretickou účast na olympijských hrách v Jižní Koreji, jíž Jágr sám, před podpisem s Flames, v rozhovoru pro Českou televizi připustil.

Jaromír Jágr po konci na Floridě dlouho nemohl najít angažmá, smlouvu s kanadským týmem Calgary nakonec podepsal až po začátku sezóny.

Nejproduktivnější Evropan v historii soutěže ale na podzim odehrál jen 22 utkání a připsal si jediný gól, k němuž přidal šest asistencí. Průměrně strávil na ledě 13 minut. Navzdory blížícím se 46. narozeninám jsou takové statistiky spíš zklamáním.

Kam povedou Jágrovy další kroky?

Reklama

Související témata: