Hlavní obsah

Jágrovi fanoušci ze zámoří chtějí na zápasy do Čech. Ještě není konec, věří jeho návratu do NHL

Calgary/Praha

Své obdivovatele a fanoušky má Jaromír Jágr po celém hokejovém světě, ale skupina, která si říká Travelling Jagrs (Cestující Jágrové), patří k těm nejoddanějším. Fandové kočující po Severní Americe v Jágrových dresech ze všech jeho zámořských štací rozhodně nic nebalí ani poté, co slavná 68 ukončila působení v Calgary a je na cestě do Kladna a české WSM ligy.

Foto: Sport.cz

Skalní fanoušci Jaromíra Jágra - Travelling Jagrs.

Článek

Nadšenci v parukách napodobující nesmrtelné účesy 45letého veterána se mimo jiné chystají vyrazit za svým idolem do České republiky, kde by ho rádi viděli v akci.

„Plán na tour po Česku byl vždy v našich úvahách, protože nám bylo jasné, že jednou tam bude kariéru dohrávat," cituje list Calgary Sun Trevora Freemana, jenž v partě příznivců nosí Jágrův dres z časů z angažmá v Dallasu.

Fanouškovský gang se navíc vůbec nevzdává naděje, že se jejich miláček do slavné NHL vrátí.

Ještě není konec

„Už před pěti lety lidé říkali, že v NHL nadobro skončil, ale on se vrátil a psal nové příběhy. Ještě není konec," připomněl Tylor Keller nosící dres New Yorku Rangers s číslem 68, Jágrovu absenci v NHL během anabáze v KHL.

Travelling Jagrs dokonce chtějí hlasovat o iniciování sbírky na stránce GoFundMe, jejímž cílem je získat milión dolarů (hodnota Jágrova kontraktu v Calgary), které by daly klubu, v jehož dresu by Jágr mohl překonat rekord Gordieho Howea a důstojně se rozloučit se skvělou kariérou v NHL.

„Myslím, že by to byl skvělý způsob, jak ukázat, že ho fanoušci milují," dodal Freeman.

Vrátí se ještě Jaromír Jágr do NHL?
Určitě ano. Ještě v této sezóně si NHL zahraje
5,1 %
Ano. Ale v této sezóně už si v zámoří nezahraje
13,9 %
Určitě ne. V NHL už nikdy hrát nebude
81 %
Celkem hlasovalo 65367 čtenářů.

Reklama