Hlavní obsah

Vegas povolalo českého útočníka Hyku z farmy

Vegas

Český hokejový útočník Tomáš Hyka byl podruhé v sezóně povolán z farmářského celku Chicago Wolves z nižší AHL do prvního týmu nováčka Vegas. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi stále čeká na premiéru v NHL. Golden Knights, kteří vládnou s 82 body z 58 zápasů celé lize, čeká v noci na úterý domácí duel s Anaheimem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dočká se Tomáš Hyka premiérového startu v NHL?

Článek

Hyka byl povolán už před dvěma měsíci, ale po dvou dnech se zase vrátil na farmu. Při duelu Vegas s Tampou Bay (4:3) tehdy zůstal jen na tribuně a debutu se nedočkal.

Hyka podepsal s Vegas na začátku června roční dvoucestnou smlouvu a vydal se do zámoří z Mladé Boleslavi, za kterou hrál v extralize tři sezóny. V přípravě se mu dařilo, jenže k udržení v prvním týmu Golden Knigts mu nestačilo ani pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci z pěti přípravných duelů.

Účastník loňského mistrovství světa nastupuje v AHL a v 35 zápasech nasbíral 34 bodů za 13 branek a 21 asistencí. Hyku draftovalo v NHL roce 2012 Los Angeles v šestém kole na 171. pozici, ale kontrakt s ním neuzavřelo, takže se s Vegas dohodl na smlouvě jako nechráněný volný hráč.

Reklama

Související témata: