Hlavní obsah

Opravdu vás to ještě překvapuje? Crosbyho genialita dostala i pokořeného gólmana

Pittsburgh/Praha

V zámoří fanoušci mluví o jednom z nejhezčích gólů roku a je nutno přiznat, že trefa Sidneyho Crosbyho ve středečním utkání NHL proti Montrealu byla vskutku parádní. Třicetiletý kapitán Pittsburghu si počínal jako zkušený baseballista, když ukázal, že s pukem si náramně rozumí i ve vzduchu.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Útočník Pittsburghu Sidney Crosby a jeho spektakulární gól do sítě gólmana Montrealu Careyho Price.

Článek
Fotogalerie

Crosby si letící puk po střele Jakea Guentzela posunul ve vzduchu forhendem do směru své jízdy, aby ho poté ještě před jeho dopadem na led poslal za záda gólmana Careyho Price. Tučňáci díky jeho schopnostem na konci druhé třetiny srovnali skóre na 3:3, v závěrečné části hry pak přidali další dvě branky a slavili výhru 5:3.

„Opravdu vás jeho kousky ještě překvapují?" smekal před Crosbyho kouzly Price, který se v brance Habs objevil po měsíční pauze způsobené otřesem mozku. „Snažil jsem se puk nejprve ze vzduchu odpálit pryč, jenže on to udělal skvěle. Fakt úchvatně," pokračoval Price, jenž si v zápase připal 34 úspěšných zákroků.

„Musím přiznat, že Sid nás zápas co zápas neustále udivuje," usmíval se Guentzel.

„Podobné věci ale nijak speciálně nenacvičuju. V utkáních však bývá puk často v okolí branky volný a já se v tréninku snažím zakončovat různě. Někdy se to dá využít i v zápasech a nyní se to povedlo," uvedl Crosby, jenž ke gólu přidal i jednu asistenci, jubilejní 700. v NHL, a byl vyhlášen druhou hvězdou duelu.

Reklama

Související témata: