Hlavní obsah

Podívejte, kdo přišel! Krále navštívila hvězda. Ovečkin dostal Messiho

V Los Angeles je za hvězdu, zvlášť poté, co minulý týden při svém debutu v MLS za Galaxy rozhodl v městském derby s FC dvěma góly o výhře 4:3. Ve čtvrtek se švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic vyrazil podívat na utkání NHL Los Angeles s Minnesotou a před jeho začátkem přišel hokejisty Kings pozdravit do útrob stadiónu.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Hokejový útočník Alexandr Ovečkin pózuje s dresem Lionela Messiho. Vlevo je obránce Washingtonu Brooks Orpik, vpravo útočník Nicklas Bäckström.

Článek

Nezůstalo jen u potřásání rukou, někdejší opora Juventusu, Barcelony či Manchesteru United využila příležitosti a s Králi si před šatnou zakopala.

Udržet míč co nejdelší dobu ve vzduchu, aniž by dopadl na zem, nebyl pro Ibru většinou problém, velmi zdatně si však počínali i hokejisté.

Po utkání ho pak určitě musely potěšit vzkazy, které si přečetl na sociálních sítích. „Hej, Ibro, nemohl bys dostat nějaké brusle, aby si nám pomohl dokončit tenhle zápas?!" objevilo se třeba na oficiálním účtu Kings už v průběhu utkání, které domácí vyhráli až v prodloužení.

Šlo o narážku na gól, jímž šestatřicetiletý švédský snajpr rozhodl v nastaveném čase o výhře Los Angeles Galaxy nad městským rivalem.

Ve čtvrtečním programu NHL však nešlo o jediný moment s fotbalovým přesahem. Ten druhý se uskutečnil ve Washingtonu, kde byl oceněn kanonýr Capitals Alexandr Ovečkin. Ten totiž v neděli jako první hráč v historii klubu dosáhl na metu tisíce zápasů v NHL a za odměnu dostal od vedení klubu speciální stříbrnou hokejku.

Ruský útočník, který je se 47 góly nejlepším střelcem aktuální sezóny NHL, však obdržel ještě jeden dar. Spoluhráč Nicklas Bäckström mu předal barcelonský dres Lionela Messiho s číslem 10, Ovečkin navíc obdržel poukázku na výlet pro dvě osoby do katalánské metropole i se dvěma vstupenkami na domácí duel Barcy na Camp Nou.

Reklama