Hlavní obsah

Český talent nejspíš opustí Detroit. V klubu už ho prý nechtějí

Všichni obdivovali jeho tvrdou střelu, i díky níž si v uplynulé sezóně konečně vydobyl pevné místo v kádru Detroitu. Jenže nyní to vypadá, že angažmá českého hokejového útočníka Martina Frka v Red Wings spěje ke konci. Po sezóně mu totiž skončila smlouva a vedení klubu prý není přesvědčené, že by čtyřiadvacetiletému rodákovi z Pelhřimova mělo nabídnout novou.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Martin Frk v dresu Detroitu.

Článek

Detroit má do 1. července prostor předložit Frkovi kvalifikační nabídku. Podle pravidel by jednoletý kontrakt musel být v minimální hodnotě 715 tisíc dolarů, tedy o deset procent víc, než Frk pobíral v minulé sezóně.

Pokud tak Detroit neučiní, stane se křídelní útočník nechráněným volným hráčem a bude k dispozici konkurenčním týmům.

Prodloužení smlouvy však podle novináře Ansara Khana z MLive.com nezískalo velkou podporu na setkání profesionálních skautů Detroitu. Generální manažer Ken Holland v úterý pouze uvedl, že klub se ohledně Frkovy budoucnosti ještě definitivně nerozhodl.

Frk odehrál v minulém ročníku za Detroit 68 zápasů, v nichž si připsal 11 gólů a 14 asistencí. Ve druhé polovině sezóny šly ale jeho výkony dolů, když v posledních 23 duelech zaznamenal jen branku a čtyři přesné nahrávky.

Reklama

Související témata: