Hlavní obsah

Šampión se loučí. Mistr světa a vítěz Stanley Cupu Michal Handzuš končí s hokejem

Praha

V pátek se oficiálně rozloučí s hokejovou kariérou útočník Michal Handzuš, člen slavné slovenské generace mistrů světa z roku 2002. Jednačtyřicetiletý vítěz Stanley Cupu z roku 2013 nehrál od loňského dubna, kdy pomohl rodné Banské Bystrici k prvnímu ligovému titulu v historii.

Foto: Sport.cz

Michal Handzuš se definitivně rozloučí s hokejovou kariérou

Článek

Handzuš minulou sezónu vynechal, během ní působil mimo jiné jako dočasný asistent trenéra slovenské reprezentace Craiga Ramseyho. Nyní je jasné, že už se na led nevrátí, oficiální rozlučka se odehraje v pátek před přípravným duelem Banské Bystrice se Slovanem Bratislava.

V NHL si Handzuš udělal jméno jako vynikající bránící útočník a během 15 sezón nastupoval za šest týmů. V dresech St. Louis, Phoenixu, Philadelphie, Chicaga, Los Angeles a San Jose odehrál 1009 zápasů s bilancí 185 gólů a 298 asistencí. Největšího týmového úspěchu dosáhl během druhého působení v Chicagu, s nímž v roce 2013 získal Stanley Cup.

O rok později Handzuš v NHL skončil a vrátil se do Banské Bystrice s cílem vybojovat svému mateřskému klubu premiérový titul. To se mu po finálových porážkách v letech 2015 a 2016 povedlo loni, kdy byli na střídačce jako trenéři symbolicky jeho kamarádi a bývalí spoluhráči Vladimír Országh a Richard Zedník.

Ve slovenské reprezentaci získal Handzuš vedle zlata z Göteborgu 2002 také stříbra v letech 2000 a 2012. On a Miroslav Šatan jsou jedinými dvěma slovenskými hokejisty, kteří dokázali vyhrát MS, získat Stanley Cup i titul v domácí soutěži.

Reklama

Související témata: