Hlavní obsah

Brno má memoranda na stavbu velodromu i haly pro hokejisty Komety

Brno

Zastupitelstvo Brna dnes schválilo dvě dohody o spolupráci na přípravu stavby cyklistického oválu a na stavbu multifunkční haly pro hokejovou Kometu. Velodrom má vzniknout odhadem za 350 milionů korun v lokalitě Komárov v části Brno-jih. Halu vybuduje Kometa v místě starého velodromu na výstavišti, stát by měla kolem 1,4 miliardy korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnská euforie, ilustrační snímek.

Článek

Jedno memorandum se týká spolupráce města s TJ Favorit Brno na přípravě nového cyklistického oválu v Hněvkovského ulici. Poblíž je dnes baseballové hřiště, venkovní posilovací stroje, pumptracková dráha, tenisové kurty, lezecká stěna a nedaleko je i přírodní biotop.

Město nechalo na velodrom vypracovat studii, koncem roku by chtělo vypsat výběrové řízení na zhotovitele. Stavba by se měla uskutečnit v letech 2019 až 2021.

Nový velodrom bude plně zastřešený s dřevěnou dráhou o délce 250 metrů, která odpovídá parametrům světové cyklistické federace UCI pro pořádání mezinárodních soutěží. Bude mít kapacitu 2500 diváků, přičemž 2000 míst bude pevných a 500 mobilních. Cyklisté o novou dráhu usilovali už dlouho.

Na místě starého velodromu vznikne po jeho přesunu multifunkční hala asi za 1,4 miliardy korun. Nabídnout by měla 12 000 míst. Zastupitelstvo dnes schválilo memorandum o spolupráci s krajem, výstavištěm i hokejovou Kometou Group.

Kometa loni a letos získala v hokejové extralize mistrovský titul. Nyní hraje v DRFG aréně, která má 7700 míst. Kapacita někdy nestačí.

Reklama

Související témata: