Hlavní obsah

Geniální improvizace českého mladíka. Jeho hokejový lob vychvalují i v zámoří

Praha

Triků, jak při samostatných nájezdech přelstít soupeřova gólmana, vymýšlejí hokejisté nespočet. Ovšem finta, kterou během utkání juniorské extraligy proti Žďáru nad Sázavou předvedl útočník Chomutova Jan Koláček, byla opravdu neortodoxní. A všimli si jí dokonce i v zámoří...

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokej - ilustrační foto.

Článek

Teprve šestnáctiletý forvard se po utkání, které Piráti vyhráli 4:2, rozjel ke svému nájezdu a v první chvíli se zdálo, že vše překombinoval. Gólmana Radostu si sice forhendovým blafákem položil k ledu, ideální moment k zakončení ale prováhal, takže se dostal do ostrého úhlu.

Koláček ale nezazmatkoval a v nevýhodné pozici se rozhodl pro netradiční řešení. Do puku jemně dloubl a lobem ho poslal přes bezmocného gólmana do opuštěné branky. Parádní zakončení navíc znamenalo vítězný nájezd, a tedy bod navíc pro Piráty.

Paráda z dílny českého mladíčka dokonce neunikla pozornosti v zámoří. „Mohlo to skončit pěkným trapasem, kdyby se mu jeho záměr nepodařil, ale vyrovnal se s tím opravdu skvěle. Tak či tak to byl skvělý způsob, jak rozburácet střídačku," píše na svých internetových stránkách kanadská televizní stanice TSN.

Reklama

Související témata: