Hlavní obsah

Kometa šetřila opory na šlágr se Spartou. Máme nabitý program, hájí se trenér

Aktualizováno

Brněnským hokejistům se postup mezi čtyři nejlepší týmy Ligy mistrů notně vzdálil. V úvodním čtvrtfinálovém utkání proti švédské Frölundě sice vstřelili před svými fandy vedoucí gól, avšak poté doplatili na sérii vyloučení a nakonec 1:4 padli. Kometa přitom nechala odpočívat před čtvrtečním extraligovým duelem se Spartou řadu opor.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Komety Leoš Čermák v duelu s Frölundou nehrál.

Článek

Sestava Komety Brno, kterou čeká ve čtvrtek extraligový duel se Spartou, měla v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů do ideálu hodně daleko. Trenér nechal odpočívat elitní Holíkovu formaci, kapitána Čermáka či beky Němce s Gulašim.

Silně omlazený tým pak sice skóroval jako první, avšak Dočekalovi se poté ve stoprocentní šanci zvýšit na 2:0 nepodařilo a dvojnásobný vítěz soutěže, který patří k nejúspěšnějším evropským mužstvům, ještě před první pauzou v početní převaze srovnal. Ve druhé třetině už Frölunda jasně dominovala.

„Začali jsme velmi dobře. Výborným pohybem jsme nutili soupeře k chybám. Jenže pak přišlo naše čtyřminutové vyloučení, v němž jsme dvakrát inkasovali," stýskal si brněnský trenér Kamil Pokorný, který označil smrtící přesilovky švédského giganta za klíčové. „V plném počtu jsme byli Frölundě vyrovnaným soupeřem. Nemáme se za co stydět. Škoda že jsme v poslední třetině aspoň nesnížili. Příležitosti jsme k tomu měli," tvrdil.

Vysvětlil také, proč Kometa šetřila některé opory. „Máme mimořádně nabitý program, hrajeme prakticky obden. Logicky tudíž nenastoupili hráči, kteří tráví na ledě nejvíc času. To musí každý soudný člověk pochopit. Mladí kluci nezklamali, byl to pro ně určitě velký zážitek," poznamenal Pokorný.

Zbraně však před odvetou v Lize mistrů i po nepříznivém výsledku dopředu neskládá. „V hokeji je všechno možné, ale budeme to mít za týden v odvetě ve Švédsku hodně složité," uvědomoval si.

Kanadský útočník Brna Alexandre Mallet smýšlí obdobně. „Když se nenecháme tolik vylučovat, nějaké šance máme. Může se stát cokoliv," přemítal. Mezi oběma mužstvy nevidí propastný rozdíl. „Hráči švédského týmu jsou možná o něco líp individuálně vybavení. Předvádějí pohledný hokej, je radost se na ně dívat," uznal.

V hlavě mu ovšem leží hlavně nepovedená prostřední dvacetiminutovka v podání Komety. „Skoro pořád jsme se v ní bránili v oslabení. Dostali jsme tři góly a bylo hotovo," litoval Mallet.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice