Hlavní obsah

Slzy! Zmar. Mladý gólman zlikvidoval nájezd, pak musel do nemocnice a na turnaji končí

Mohl být hrdinou, plochu nakonec opouštěl ztěžka a zničený, bez podpory by to snad ani nezvládl. Účinkování třineckého brankáře Petra Kváči v prvním utkání hokejového Spengler Cupu v Davosu bylo krátké a bolestivé. I slzy pak zachytila v gólmanových očích kamera.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Petr Kváča z Třince na ilustračním snímku.

Článek

„Pro (Petra) Kváču letošní Spengler Cup pravděpodobně skončil z důvodu zranění v dolní části těla, které si přivodil během utkání proti Magnitogorsku," oznámili Oceláři.

Kváča naskočil proti Magnitogorsku místo výtečně chytajícího zkušeného Šimona Hrubce na nájezdy, před nimiž byl stav 1:1. Proti obrovi z KHL mohl být tajným trumfem. První nájezdník Roman Ljubimov jej ale poměrně lehce překonal a to rozhodlo o výhře ruského celku. Třinečtí se proti Arťomu Zagidulinovi neprosazovali, a tak další, už vydařenější zákroky jednadvacetiletého brankáře Ocelářů k obratu nepomohly. Co víc? Při třetím pokusu proti Maximu Matuškinovi se zranil. Zřejmě třísla. Nebo koleno?

„Petr odjel s lékařem na hotel,“ líčil neurčitě hned po zápase asistent trenéra Jiří Raszka. Dnešní vyšetření ukázalo, že střídání gólmanů si Třinečtí už jen těžko budou moci dovolit.

Dnes v 15:10 hrají s Kuopiem.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice