Hlavní obsah

Oddechový čas ve čtvrté minutě? Nebylo na co čekat, tvrdí Čihák. Před Frölundou smekl

Plzeň

Vysněné finále Ligy mistrů zůstalo plzeňským hokejistům zapovězeno. V domácí odvetě proti sebevědomé Frölundě likvidovali třígólový deficit marně, před zaplněnými ochozy se ale loučili se ctí, i když na výhru nedosáhli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Závar před brankou Plzně v odvetě semifinále hokejové Ligy mistrů s Frölundou.

Článek

„Mrzí nás to, chtěli jsme postoupit, ale narazili jsme na špičkový tým, který staví na individuálních dovednostech, bruslení a přesnosti. Musíme být pokorní a smeknout před silou soupeře. Méně kazili přihrávky, byli lepší na hokejce," uznal trenér Škody Ladislav Čihák.

Do sestavy nasadil uzdraveného útočníka Ondřeje Kratěnu, ani jednačtyřicetiletý veterán ale Škodu nespasil. Švédský tým, který ovládl soutěž v letech 2016 a 2017, přistoupil k utkání velmi zodpovědně. V první třetině byl rychlejší, českého soka dostal pod tlak a už po 192 sekundách po krásné individuální akci nejproduktivnějšího hráče soutěže Ryana Lasche zaslouženě sklízel ovoce.

„Začátek jsme prochrápali, možná i kvůli respektu k soupeři. Pak už jsme drželi krok. Úvodním nástupem nás nezaskočili, takhle aktivně hrají pořád a když potřebují, jsou ještě aktivnější. Věděli jsme, že do toho půjdou, aby dali brzy góly a uklidnili se," vykládal Čihák.

Jeho svěřenci působili zkraje bojácně a zakřiknutě, i proto sáhl brzy k nezvyklému kroku. Už ve 4. minutě si vyžádal oddechový čas. „Protočíte první, dvě tři lajny a vycítíte to. Nebylo zbytí, prohrávali jsme 0:1 a nebylo na co čekat. Mančaft potřeboval nakopnout," vysvětloval.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vojtěch Němec z Plzně a Ryan Lasch z Frölundy.

Západočeši v prostředním dějství výrazně přidali, jenže Gustafssonova branka byla pro ně dlouho zakletá. „Měli jsme nějaká přečíslení, dvě šance a mohli klidně vyrovnat. Bohužel jsme brzy prohrávali a proti tak organizovanému soupeři je těžké se dostat do zápasu. Pro mě a zřejmě i pro ostatní to byl nejlepší mančaft, se kterým jsme se v soutěži potkali," tvrdil forvard Denis Kindl, jenž ve třetí třetině přece jen skóroval, jenže v tu chvíli už pouze korigoval stav na 1:3.

Plzeňští borci neskrývali velký smutek, vždyť až do semifinálových bitev v Champions League ani jednou neprohráli. K finále by navíc nastoupili ve vlastní aréně. „Jsem ale na naše mužstvo pyšný. Celou Ligu mistrů jsme odehráli perfektně a drželi si herní standard. Nemáme se za co stydět. Frölunda je velmi kvalitní a patří ke špičce Evropy. Není náhoda, že soutěž už dvakrát vyhrála a já osobně si myslím, že ji vyhraje i potřetí," chrlil ostřílený křídelník Milan Gulaš komplimenty na adresu Indians, kteří se o trofej střetnou 5. února buď se Salcburkem, nebo Mnichovem.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko