Hlavní obsah

Nechutná aféra ve Švédsku: Zabiju tě, jestli ještě budeš pískat, vyhrožoval kdosi rozhodčímu

Odpornou aféru řeší švédský hokej a vlastně už i tamní policie. Po jednom juniorském hokejovém utkání nižší soutěže na předměstí Stockholmu tam dosud neznámý pachatel vyhrožoval jednomu z rozhodčích zápasu smrtí.

Foto: Sport.cz

Rozhodčí Hussein Tourabi

Článek

Hostující celek zvítězil v duelu, který nepřinesl žádné kontroverzní momenty, v prodloužení a dvaatřicetiletý čárový sudí Hussein Tourabi se po vysprchování a převlečení rozloučil se svými kolegy, aby zamířil domů.

Nasedl do svého vozu, po chvíli ale pojal podezření, že jej někdo v jiném voze sleduje. Jeho obavy se potvrdily, když vůz za ním posléze začal blikat. Řidič vystoupil z a přišel k autu arbitra.

„Pokud tě ještě jednou uvidím pískat zápasy, zabiju tě," popsal Tourabi pro švédský deník Aftonbladet výhrůžky, které k němu mířily.

Rozhodčí: Byl jsem vyděšený a třásl se

„Byl jsem vyděšený a třásl se. Netroufl jsem si opustit auto, protože jsem nevěděl, co má za lubem," pokračoval rozhodčí.

Druhý den celý incident oznámil švédskému hokejovému svazu, který záležitost předal policii. Ta Tourabiho vyslechla, totožnost pachatele ale prozatím nezjistila.

Tourabi už se z nepříjemného zážitku oklepal, pískat ale nějakou dobu nehodlá. „Dám si teď asi na čtyři týdny volno," uzavřel.

Reklama

Související témata: