Hlavní obsah

Parádní úspěch! Čeští hokejisté získali na evropském olympijském festivalu zlaté medaile

Český tým vyhrál na Evropském zimním olympijském festivalu mládeže v Sarajevu hokejový turnaj. Reprezentanti do 17 let porazili postupně Rusko 2:1, Švýcarsko 3:0 a v boji o zlato Bělorusko 3:1.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladí Bělorusové se v druhé třetině dostali do vedení, ale český výběr dokázal skóre otočit. Vítězný gól dal v 56. minutě Pavel Matěj, krátce nato zneškodnil brankář Jan Bednář trestné střílení a do prázdné branky pak výhru pojistil Pavel Novák.

„Je to neskutečný pocit. Možná je to naposledy v životě, co hrajeme olympijský turnaj. Já jsem hrozně rád, že se povedl vyhrát," hlásil Bednář, jenž už má na kontě i starty v mužské extralize v dresu Karlových Varů.

V Sarajevu Češi odehráli tři zápasy ve čtyřech dnech. „Bylo to o detailech i o tom, jak se podaří zregenerovat. Nám se to podařilo. A to rozhodlo," liboval si.

S Procházkou na střídačce

Na pozici asistenta trenér Karla Berana absolvoval zlatou s cestu s českým týmem i šampion z Nagana, bývalý obránce Libor Procházka. „Celkově je pro kluky olympiáda zkušeností k nezaplacení. Myslím si, že každá cesta za hranice je může v mladém věku obohatit. Bylo by super, kdyby se za pár let podíval někdo z nich i na dospělou olympiádu," přeje si.

Česká výprava získala díky hokejistům druhou medaili. První cenný kov vybojovala patnáctiletá snowboardistka Marie Kreisingerová, jež byla třetí ve slopestylu. Hry skončí v pátek.

Reklama

Související témata: