Hlavní obsah

Fraška ve slovenské extralize. Rozhodčí neznali pravidla, radit jim museli trenéři i šéf soutěže

Praha

Šlo o moment, který by byl těžko pochopitelný i v amatérských hokejových soutěžích. Že ale nastal na profesionální úrovni, ve slovenské nejvyšší lize, je až neuvěřitelné. Ukázalo se totiž, že rozhodčí neznají pravidla, která jim museli vysvětlovat nejenom trenéři.

Foto: Sport.cz

Trenér Miškovce Glen Hanlon ukazuje rozhodćímu vytištěná hokejová pravidla.

Článek

Od této sezony působí ve slovenské nejvyšší soutěži i dva týmy z Maďarska - MAC Budapešť a Miškovec. A právě při jejich vzájemném souboji v předkole play off nastala před prodloužením tragikomická událost.

Zatímco v základní části se hrálo pětiminutové prodloužení se třemi bruslaři na každé straně, v předkole už je doba nastavení dvojnásobná a za každý tým mají být na ledě čtyři hráči v poli.

Foto: Sport.cz

Kouč Miškovce Glen Hanlon ukazuje rozhodćímu vytištěná hokejová pravidla, asistent trenéra na prstech ukazuje, že se prodloužení má hrát čtyři na čtyři.

Jenže o tom nemělo kvarteto mužů v pruhovaných dresech ani potuchy...

Marné bylo přesvědčování ze strany hráčů i trenérů obou mužstev. Kanadský kouč Miškovce Glen Hanlon si dokonce vzal na pomoc vytištěná hokejová pravidla, ve kterých se arbitry snažil přesvědčit o pravdě.

Foto: Sport.cz

Rozhodčí nakonec přesvědčil až Richard Lintner, šéf slovenské extraligy.

Ovšem marně. Těžko říct, jak by vše dopadlo, kdyby na utkání nebyl osobně přítomen Richard Lintner. Ředitel soutěže sešel z tribuny až k ledové ploše, kde rozhodčím pravidla vysvětlil a po několikaminutové pauze se konečně mohlo zase jít hrát.

Neznalost pravidel nakonec měla pro čtveřici arbitrů Kalinu, Korbu, Kollára a Šoltése dohru. Sportovní oddělení slovenského svazu jim až do konce probíhajícího play off pozastavilo činnost.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko