Hlavní obsah

Parádní gesto Ocelářů. Odložili začátek zápasu a pro soupeře v nesnázích poslali vlastní autobus

Jsou to frajeři! Junioři třineckých Ocelářů předvedli parádní gesto. Výprava chomutovských Pirátů měla cestou k nedělnímu semifinále na ledě Třince poruchu a uvízla na benzinové stanici několik kilometrů od svého cíle. Třinečtí se vytáhli, odložili začátek a pro soupeře poslali vlastní autobus. Druhý semifinálový duel sice začal se zpožděním, ale o vítězi se díky smyslu pro fair play rozhodovalo na ledě. Oceláři zvítězili 6:1 a mohli si tak po triumfu 2:0 na zápasy vychutnat zasloužený postup do finále.

Foto: Sport.cz

Junioři Třince oslavili po výhře 6:1 nad Chomutovem postup do finále extraligy. Zdroj: www.hcocelari.cz

Článek

Juniory Pirátů Chomutov potkala cestou k druhému duelu semifinálové série s Třincem nemilá událost. Porouchal se jim autobus a vypadalo to, že přijdou o možnost porvat se o postup do finále juniorské DHL extraligy. V semifinálové sérii se hraje na dva vítězné a mladým hokejistům tak vzhledem k stavu 0:1 na zápasy hrozilo, že pro ně sezona skončí předčasně na přilehlém parkovišti u pumpy.

Třinečtí junioři však hladkého postupu v podobě kontumace využít nehodlali a svému soupeři hodili záchranné lano v podobě vlastního klubového dopravního prostředku. Zápas byl o hodinu odložen.

Chomutovští museli naskočit na led bez jakékoliv přípravy. Znát to na nich ale během první třetiny příliš nebylo, neboť vyrovnané první dějství skončilo bez branek. Jenže pak už domácí zápas opanovali a po vítězství 6:1 slavili zasloužený postup do finále.

Třinec nakonec svému soupeři poskytl autobus i na cestu domů. „Je vidět, že chování i nad rámec fair play z českého sportu nemizí. Když se včera našim juniorům porouchal autobus, zachovali se Oceláři jako velcí frajeři," dočkali se v Třinci dodatečného uznání od hostů. Finálovým soupeřem třineckých juniorů bude Sparta, která si poradila po dramatickém průběhu s Plzní.

Reklama

Související témata: