Hlavní obsah

Setrvání v EBEL, nebo návrat do českých soutěží? O osudu hokejového Znojma už je jasno

Praha

Řešilo se, jestli po osmi letech strávených v EBEL nadnárodní soutěž neopustí a nevrátí se zpátky do soutěží pod hlavičkou Českého svazu ledního hokeje. Nyní už je vše jasné, hokejisté Znojma budou v EBEL působit i v další sezoně.

Foto: www.hcorli.cz

Hokejisté Znojma inkasují gól v utkání proti maďarskému Székesfehérváru.

Článek

Vedení klubu v únoru uvedlo, že dosud nepodalo přihlášku do příštího ročníku EBEL. Důvodem měly být „nerovné finanční vztahy vedení ligy vůči klubu". I nadále ale probíhalo rokování s vedením ligy o narovnání nerovností tak, aby byly zajištěny rovné podmínky účasti v lize pro všechny týmy.

Po intenzivních jednáních se zástupci města, partnery klubu i vedením soutěže bylo v pátek rozhodnuto, že Orli v EBEL setrvají.

„Několikrát jsem se sešel s majitelem klubu Pavlem Oherou. Vyjednávání byla velmi intenzivní. Domluvili jsme se, že Znojmo v EBEL zůstává. Chci také pomoci Orlům s dosažením lepších podmínek v lize, proto oslovím své rakouské partnery s žádostí o podporu při vyjednávání," uvedl na Facebooku starosta města Znojmo Jan Grois.

Znojmo se do play off nadnárodní soutěže probojovalo v sedmi z osmi odehraných sezon, ve vyřazovacích bojích chybělo jen loni. Největšího úspěchu dosáhli Orli v roce 2016, kdy je až ve finále zastavil Salcburk.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice