Hlavní obsah

Medailový sen se rozplynul. Češi padli v bitvě o bronz s Koreou

nov, likČTKSport.cz
Aktualizováno

K naplnění velkého medailového snu v Ostravě nedošlo. Čeští sledge hokejisté v utkání o bronz na mistrovství světa prohráli s týmem z Jižní Koreje 1:4. I přes porážku si národní tým ve vyprodané Ostravar Areně vysloužil velký potlesk. Svěřenci trenéra Jiřího Břízy při šesté účasti na jubilejním desátém šampionátu vyrovnali čtvrtým místem nejlepší výsledek z let 2012 a 2013.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Mistrovství světa v parahokeji: zápas o 3. místo. Zleva Čang Čong-ho z Koreje a Pavel Kubeš z České republiky.

Článek

První dvě branky patřily soupeři, který vedl 2:0 po dvaceti minutách zápasu. Za čtyři minuty Krupička snížil, ale více se domácí mužstvo radosti nedočkalo. Naopak další dvě trefy přidala Korea a získala před 8600 diváky bronzové medaile.

Češi při tlaku nedokázali korejského gólmana překonat. Přestože svůj tým držel i Vápenka, při úniku tří Korejců na dorážku Čung Sung-hwana už nestačil. Výhru ještě pojistil I Čong-kjong.

"Na medaili z velké akce naše země stále čeká, všichni po ní toužíme. Náš cíl je jasný, postoupit přes čtvrtfinále a bojovat o cenné kovy," řekl trenér české parahokejové reprezentace Jiří Bříza před startem šampionátu.

Foto: Archiv: paraostrava2019.cz

Medaili v Ostravar areně nakonec Češi nevybojovali, ale zasloužili si velký potlesk.

Do bojů o medaile se národní tým probjoval, ale na krk si je nakonec nepověsil. I když fanoušci skandovali "My chceme gól, my chceme gól," sobotního soupeře Češi nepřemohli a v boji o bronz padli.

O zlato bude od 16:30 bojovat USA s Kanadou.

Jižní Korea – Česko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Jung (Lee), 20. Lee, 39. Jung (Čo), 41. Lee (Čoi) – 24. Krupička (Kvoch). Rozhodčí: Webinger (Kanada) – Fergenbaum (Kanada), Lewis (USA). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 8 600 (vyprodáno).
Lee Jae (Yu Man) – Čoi Kwang, Čo Young, Jang Dong, Čoi Si – Lee Jun, Ryu Jee, Jung Seung, Lee Ju, I. Kim, Kim Dea, Čo Byeong, Lee Jong, Jang Jong. Trenér: Park.
Vápenka – Kvoch, Kubeš, Doležal, Hrbek – Novotný, Geier, Hábl – Šafránek, Raul, Palát, Krupička – Wágner, Klíma. Trenér: Bříza.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice