Hlavní obsah

Pastrňák myslí na zlatý hattrick, po němž naposledy sáhl Jágr

Praha

Stal se nejmladším vítězem ankety o nejlepšího českého hokejistu a teď myslí na zlatý hattrick. Třiadvacetiletý útočník David Pastrňák je určitě žhavým adeptem, aby získal třetí triumf ve Zlaté hokejce za sebou. Podobný kousek se v minulosti povedl jedině Jaromíru Jágrovi, když po sobě zvítězil dokonce čtyřikrát v letech 2005 až 2008.

Foto: Winslow Townson, Reuters

David Pastrňák ve finále Stanley Cupu

Článek

Jedenapadesátý ročník ankety už zná desítku finalistů, o nichž budou experti rozhodovat úplně novým hlasováním ve třetím kole. V abecedním pořadí se mezi elitu prosadili Michael Frolík, Milan Gulaš, Tomáš Hertl, Filip Hronek, Jan Kovář, David Krejčí, Dominik Kubalík, David Pastrňák, David Rittich a Jakub Voráček.

Mezi finalisty tak figuruje osm útočníků, jeden obránce a jeden brankář, sedm z nich nastupovalo během sezóny v NHL, dva v domácí extralize a jeden v nejvyšší švýcarské soutěži.

Vedle obhájce prvenství z let 2017 a 2018 Pastrňáka, který měl před šesti dny narozeniny a nyní usiluje v bostonském dresu o Stanley Cup, mohou hodně vysoko myslet i vítěz z roku 2015 kapitán národního týmu na světovém šampionátu Jakub Voráček či další bostonský útočník a vítěz z roku 2013 David Krejčí, který figuruje v Top Ten již podeváté. Za favorita platí i Tomáš Hertl, jehož maximem v anketě je zatím druhé místo z roku 2016.

Zatímco Voráček je v elitní desítce ankety už posedmé, Kovář popáté, Hertl počtvrté a Pastrňák potřetí, Frolík s Gulašem si zapíší teprve druhou účast na vyhlášení. A úplnými nováčky mezi nejlepšími jsou brankář Rittich, nejlepší obránce MS Filip Hronek a útočník Dominik Kubalík, který čerstvě podepsal smlouvu s Chicagem.

Alespoň jeden hlas získalo v obou kolech ankety 43 hokejistů. Uzávěrka třetího kola, do něhož postoupilo bez určení pořadí deset hokejistů s nejvyšším počtem hlasů, bude 6. 6. 2019, slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v pondělí 17. června v pražském Forum Karlín.

Elitní desítka Zlaté hokejky 2019
Michael Frolík, Calgary
Milan Gulaš, Plzeň
Tomáš Hertl, San Jose
Filip Hronek, Detroit
Jan Kovář, Plzeň
David Krejčí, Boston
Dominik Kubalík, Ambri-Piotta
David Pastrňák, Boston
David Rittich, Calgary
Jakub Voráček, Philadelphia
(pořadí je uvedeno abecedně, dosavadní bodový zisk je tajný a stejně se před třetím kole hlasování maže a všichni začínají od nuly)
Další umístění:
11. Michal Kempný, Washington
12. Petr Mrázek, Carolina
13. Jakub Vrána, Washington
14. Jakub Kovář, Jekatěrinburg
15. Marek Kvapil, Liberec
16. Patrik Bartošák, Vítkovice
17. Jiří Sekáč, Kazaň
18. Radko Gudas, Philadelphia
19. Dominik Simon, Pittsburgh
20. Ondřej Palát, Tampa Bay

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články