Hlavní obsah

Varianta s Růžičkou definitivně padla. Jak se slavný klub rozhodl?

Bratislava/Praha
Aktualizováno

Pohrávali si s myšlenkou angažovat Vladimíra Růžičku, jenže když vyšlo najevo, že v Kontinentální hokejové lize kvůli přetrvávajícím finančním trablům po sedmi letech skončí, museli se vydat jinou cestou. Hokejisty Slovanu Bratislava, kteří by měli v nacházející sezoně hrát slovenskou extraligu, nakonec povede Roman Stantien. V klubu podepsal smlouvu na dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Roman Stantien je novým trenérem bratislavského Slovanu.

Článek

„V osobě Romana Stantiena získáváme zkušeného a progresivního trenéra, který dokonale zná prostředí bratislavského klubu a navzdory jistému časovému skluzu oproti dalším klubům Tipsport Ligy je schopný sestavit konkurenceschopný kádr a dobře ho připravit na příští sezonu," uvedl bratislavský celek na svých oficiálních stránkách.

Čtyřiapadesátiletý rodák z českého Kyjova, který ale reprezentoval Slovensko, triumfoval jako hráč hned šestkrát v české extralize se Vsetínem, na Slovensku ovládl tamní nejvyšší soutěž s Trenčínem a Slovanem. Za slovenský národní tým si zahrál na dvou světových šampionátech.

Aktivní kariéru ukončil v roce 2009, o rok později už se vrhl na dráhu kouče. Jako asistent trenéra vyhrál se Slovanem v ročníku 2011/12 domácí titul, následně v klubu působil rovněž jako asistent i čtyři sezony v době, kdy Slovan hrál KHL.

Uplynulou sezonu strávil Stantien na střídačce Popradu, který dotáhl do semifinále slovenské extraligy. Pro nadcházející sezonu se před čtrnácti dny domluvil na smlouvě v polské Osvětimi. Jenže z toho rychle sešlo...

„V Osvětimi jsem se cítil dobře, ale práce v Bratislavě je pro mě splněný sen. Nabídka takového klubu se neodmítá. Kdybych tak učinil, pravděpodobně by už taková šance nepřišla," řekl Stantien pro Gazeta Krakowska.

Slovan by měl v příští sezoně působit v domácí extralize, do níž už podal přihlášku. K jejímu schválení ale musí mimo jiné uhradit závazky vůči hráčům, které přiznává. Jen městu bratislavský klub dluží za pronájem zimního stadionu Ondreje Nepely milion eur. Další statisíce pak „visí" některým hráčům, kteří za něj minulou sezonu nastupovali v KHL.

Reklama

Související témata:
  1 : 3 Slovensko - Česko 1 : 3 46. min Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 34. min Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 0 Kanada - Česko 2 : 0 6. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko