Hlavní obsah

Další zámořské finále: Nečas zářil, už takřka sahá na trofej

Vedle bojů o Stanley Cup zámoří sleduje další sérii. Hokejisté Charlotte zvítězili ve čtvrtém utkání finále play off nižší zámořské AHL na ledě celku Chicago Wolves 5:3, vedou v sérii 3:1 a jediná výhra je dělí od premiérového zisku Calder Cupu. K úspěchu Checkers pomohl dvěma body za gól a asistenci útočník Martin Nečas, který byl vyhlášen druhou hvězdou duelu.

Foto: Sport.cz

Martin Nečas na archivním snímku.

Článek

Do utkání vstoupili lépe domácí a po 45 vteřinách hry jim získal vedení Nic Hague. V šesté minutě vyrovnal Jesper Sellgren a druhou přihrávku si připsal Nečas. V čase 16:29 vrátil farmě Vegas vedení Zac Leslie a ve 34. minutě zvýšil Brooks Macek na 3:1.

K obratu zavelel minutu před koncem druhé třetiny gólem v přesilové hře Nečas. Po 32 sekundách závěrečného dějství vyrovnal Nicolas Roy a vítěznou branku vstřelil v 53. minutě Aleksi Saarela. Výsledek ještě pečetil v čase 57:28 při power play do prázdné branky druhým gólem v utkání Roy.

Charlotte může rozhodnout už v noci ze soboty na neděli SELČ, kdy se hraje znovu v Chicagu. Dvacetiletý Nečas v případě úspěchu Checkers se stane 31. českým hráčem, který dosáhne na Calder Cup. Naposledy se to povedlo v roce 2017 obránci Filipu Hronkovi a útočníkům Martinu Frkovi a Tomáši Noskovi s Grand Rapids.

Nečas bodoval ve všech čtyřech duelech finálové série, v nichž zaznamenal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Celkově v play off vyšplhal s 13 body za pět gólů a osm přihrávek ze 17 utkání na 16. místo.

Útočník Tomáš Hyka z Chicaga se znovu bodově neprosadil a čeká na gól či asistenci už pět utkání. V produktivitě play off tak klesl se 14 body za tři branky a 11 přihrávek z 21 utkání na 12. pozici.

Finále play off nižší zámořské AHL - 4. zápas:
Chicago Wolves - Charlotte 3:5 (za hosty Nečas 1+1) - stav série 1:3.

Reklama

Související témata: