Hlavní obsah

Nečas vyhrál farmářskou AHL

Hokejisté týmu Charlotte Checkers získali v noci na neděli Calder Cup a jsou tak poprvé v historii mistry AHL, soutěže farmářských týmů klubů z NHL. V rozhodujícím pátém finálovém duelu zvítězil záložní celek Caroliny na ledě Chicaga Wolves 5:3 a sérii tak ovládl v poměru 4:1 na zápasy. Za poražené si připsal jednu asistenci Tomáš Hyka, v dresu šampionů nechyběl Martin Nečas.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Charlotte Checkers slaví zisk Calder Cupu.

Článek

Dvěma góly v posledním duelu přispěl k výhře Charlotte Andrew Poturalski, který byl následně vyhlášen nejlepším hráčem play off. 25letý Američan se dvěma starty v NHL byl po celou sezonu klíčovou postavou svého mužstva.

Martin Nečas přispěl k zisku trofeje pěti góly a osmi asistencemi v osmnácti kláních vyřazovacích bojů. Nejvíce se mu dařilo zejména ve finálové sérii proti farmě Vegas, když bodoval v prvních čtyřech utkáních a dohromady nasbíral šest bodů za tři góly a stejný počet asistencí.

Rodák z Nového Města na Moravě se v této sezoně nedokázal napevno prosadit v NHL, kde odehrál jen sedm utkání, v nichž dohromady vstřelil jeden gól a přidal jednu asistenci.

Většinu ročníku strávil v záložním týmu a výrazně se tak podílel na cestě za titulem. 20letý útočník je tak už 31. českým hokejistou, který získal Calder Cup.

Naposledy se v roce 2017 radovali Filip Hronek, Martin Frk a Tomáš Nosek v dresu Grand Rapids, farmy Detroitu.

Finále play off nižší zámořské AHL - 5. zápas:
Chicago Wolves - Charlotte 3:5 (za domácí Hyka 0+1) - konečný stav série 1:4.

Reklama

Související témata: