Hlavní obsah

Zvrat v kauze zavražděné manželky hokejové hvězdy? Policie pracuje i s jinou otřesnou verzí

Aktualizováno

K otřesné události došlo ve čtvrtek ve vesnici Nová Romanovka poblíž Petrohradu. Na své chalupě tam byla zavražděna Irina Sokolovová, manželka někdejšího vynikajícího ruského hokejového brankáře Maxima Sokolova. Podle prvních informací ruských médií měl hrůzný čin spáchat jejich nejstarší syn Maxim junior. Nově ale vyšetřovatelé pracují i s jinou verzí, že svou matku zavraždil jiný z jejích synů, teprve patnáctiletý Arsenij.

Foto: Profimedia.cz

Ruský brankář Maxim Sokolov s bronzovou medailí z MS 2005 ve Vídni.

Článek

První verze, kterou vyšetŕovatelům podal patnáctiletý Arsenij Sokolov, zněla takto: právě ležel ve svém pokoji v druhém patře chalupy a poslouchal se sluchátky v uších hudbu, když do místnosti vešel jeho o tři roky starší bratr Maxim. „V rukou měl kuchyňský nůž a nedbale pronesl, že mě teďka zabije," vypověděl Arsenij na policii.

Přestože ho bratr prý začal nejprve dusit, podařilo se Arseniji vykopnout Maximovi nůž z rukou. Z chalupy utekl, přelezl plot ve dvoře a vydal se k sousedům pro pomoc. Když se však s důchodcem bydlícím hned vedle vrátil zpátky domů, naskytl se mu otřesný pohled.

Na podlaze v chodbě ležela v kaluži krve jeho mrtvá matka Irina a vedle ní jeho bratr Maxim. Arsenij popadl vedle ležící nůž a svého staršího bratra, který se mezitím sám pořezal na zápěstí a patrně chtěl spáchat sebevraždu, jím několikrát bodl do krku a hrudníku. "Pomstil jsem svoji matku," vysvětloval Arsenij policii, proč svého staršího bratra několikrát bodl.

Maxim junior, jenž působí v juniorském výběru Petrohradu jako gólman a asistentem trenéra je právě jeho otec, byl následně přivolanou sanitkou převezen do nemocnice, kde leží na jednotce intenzivní péče. Jeho zdravotní stav zůstává vážný, nicméné od pátečního odpoledne už není v bezvědomí.

Arsenij podle svých slov utrpěl šok a během výslechu na policii uvedl, že jeho bratr zhruba před týdnem hovořil o rituální vraždě, která se měla týkat celé rodiny včetně jeho samého.  Podle ruských médií oba bratři těžce nesli, že jejich rodiče po dvacetiletém manželství začali žít od roku 2017 odděleně.

Policejní vyšetřovatelé sice nejprve brali za podezřelého z vraždy své matky Maxima, teď ale pracují i s jinou verzí. A to takovou, že svou matku nezabil Maxim, nýbrž patnáctiletý Arsenij, který pak chtěl vinu svalit na staršího bratra, jemuž zároveň kuchyňským nožem přivodil vážná zranění.

Svědectví Arsenije, kterého už měla v pátek zadržet policie pro podezření z vraždy, jsou totiž prý v celé záležitosti protichůdná.

Dnes sedmačtyřicetiletý Maxim Sokolov starší je bývalý skvělý ruský reprezentační gólman. Chytal na ZOH v Turíně, má stříbrnou medaili z MS 2002 a bronz ze světového šampionátu o tři roky později. V roce 2004 ovládl s Omskem ruskou Superligu, v ní, resp. později v KHL oblékal rovněž dres Petrohradu, Čerepovce, Novokuzněcku, Čeljabinsku a Nižněkamsku.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice