Hlavní obsah

NHL je zatím pryč. Útočník Kovář je definitivně hráčem švýcarského Zugu

Praha

Český hokejový reprezentant Jan Kovář nevyužil klauzuli o možném odchodu do NHL a stal se s definitivní platností hráčem švýcarského celku EV Zug. Devětadvacetiletý útočník mohl podle podmínek roční smlouvy do úterý usilovat o angažmá v zámořské soutěži. Po uplynutí lhůty se v klubu těší, jak jim Kovář pomůže vylepšit letošní osmou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový útočník Jan Kovář v reprezentačním dresu.

Článek

"Jsem rád, že to všechno klaplo. Skutečnost, že se Jan nakonec rozhodl ve prospěch našeho klubu, mluví pro náš koncept a naše vyhlídky. I když má smlouvu na jednu sezonu, věřím, že může jít o dlouhodobou spolupráci," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Zugu Reto Kläy.

Kovář při nedávném vyhlášení ankety Zlatá hokejka, v níž skončil osmý, nijak netajil, jak se mu zamlouvalo prostředí v novém působišti.

"V Zugu jsme byli i nedávno s manželkou, zašli s lidmi z klubu na večeři, po které mi manželka sama říkala, že to jsou lidi, jako kdybychom je znali celý život. Měl jsem si s nimi co říct. Mají svoji vizi, která se mi strašně líbí. Všechno dávalo smysl. Strašně se na to těším. Zug je krásné malé městečko," uvedl Kovář.

Angažmá v NHL nevyšlo

Písecký rodák si udělal jméno nejen pěti sezonami v Magnitogorsku, jemuž pomohl dvakrát k triumfu v KHL, ale i dobrými výkony v reprezentačním dresu. Před rokem vyslyšel nabídku z NHL a uzavřel v červenci jako nedraftovaný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na dva miliony dolarů s New York Islanders. V přípravě ale místo v kádru nezískal a klub s ním zrušil kontrakt.

Kovář pak bojoval o smlouvu na zkoušce na farmě Bostonu v Providence v AHL, kde ve 12 duelech nasbíral deset bodů za čtyři branky a šest asistencí. Přesto kontrakt nezískal. Vrátil se proto do Plzně, kterou opustil po zisku titulu v roce 2013. Pomohl jí k extraligovému bronzu a poté navázal výbornými výkony na mistrovství světa na Slovensku, kde stihl za deset startů deset bodů (5+5).

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články