Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa se vrací ze zámoří do Česka. Koho posílí?

Praha

Už v uplynulé sezoně lákali fanoušky na známá jména, když v jejich dresu nastupovali někdejší reprezentanti Jaroslav Bednář nebo Jaroslav Hlinka. Nejinak tomu bude i v nadcházejícím ročníku. Za hokejisty třetiligového Vrchlabí totiž vyjede k zápasům na led nejen Bednář, klub se dohodl i s dalším zkušeným útočníkem, dvojnásobným mistrem světa Janem Hlaváčem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jan Hlaváč v dresu pražské Sparty

Článek

„Jsou to kluci, kteří mají za sebou obrovské úspěchy, hokej je stále baví a chtějí nám pomoci splnit naše ambiciózní plány," hlásí v rozhovoru pro oficiální stránky Vrchlabí jeho sportovní manažer Jiří Jakubec.

Bednář v minulé sezoně odehrál za Vrchlabí v součtu s play off devatenáct zápasů, v nichž vstřelil sedm gólů a přidal osmnáct asistencí. „Je to geniální hokejista s obrovskými zkušenostmi a mnoha úspěchy, který v loňské sezoně předváděl vnikající hokej a byl opravdovou osobností našeho týmu," říká Jakubec.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář.

Šampion české, ruské i švýcarské ligy si vzal v létě čas na rozmyšlenou, jestli ve Vrchlabí bude pokračovat, neboť současně působí i jako sportovní manažer u hokejistů extraligového Hradce Králové.

„Dnes mohu potvrdit, že Jarda u nás bude působit po celou sezonu. Je to člověk, který nerad prohrává a nerad odchází od nedodělané práce. Můžeme se těšit na jeho geniální hokejové umění," neskrývá Jakubec, že jej rozhodnutí dvaačtyřicetiletého forvarda moc potěšilo.

Jaroslav Bednář a Jaroslav Hlinka o zápasu za Vrchlabí i plánech do budoucnaVideo: Sport.cz

A podobnou radost mu udělal i 42letý Hlaváč, jenž za Vrchlabí nastupoval už v sezoně 2017/18. „Honza se letos vrací z USA do Čech a je hodně natěšený, že si ještě zahraje plnohodnotnou sezonu. Pokud dorazí ve formě, jakou ukázal v předloňské sezoně, bude určitě skvělou posilou," vyhlíží Jakubec dvojnásobného mistra světa, vítěze extraligy se Spartou a útočníka s více než 400 starty v NHL.

„K týmu by se měl připojit koncem srpna a rovněž by s námi měl absolvovat kompletní sezonu," přibližuje Jakubec a dodává, že tím ještě vrchlabské posilování nekončí. „Máme připravenou ještě jednu přestupovou bombu, kterou odtajníme tento týden."

Reklama

Související témata: