Hlavní obsah

Vykrádání nadějí? Vsetín, Přerov a Havířov se po arbitráži obrátí na civilní soudy

Praha

K rozhodnutí Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) ohledně zúžení nejvyšší juniorské soutěže se v pondělí odpoledne vyjádřili také zástupci tří klubů, kterých se verdikt dotýká. Havířov, Vsetín a Přerov se obrátily na arbitráž hokejového svazu s návrhem, kterým chtěly dosáhnout změny nařízení, jenže neuspěly. Po tomto resumé se chtějí obrátit na civilní soudy.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Junioři Vsetína nyní musí přemýšlet nad svojí budoucností.

Článek

Pracovní senát Arbitrážní komise ČSLH v závěrečném rozhodčím nálezu zamítl návrh zmíněných klubů, aby bylo rozhodnutí výkonného výboru, kterým byla zřízena Juniorská liga Akademií, prohlášeno pro rozpor s interními a obecně závaznými právními předpisy neplatným a aby v nejvyšší juniorské soutěži i nadále nastupovalo čtyřiadvacet týmů.

„Rozhodnutí Arbitrážní komise Českého svazu ledního hokeje ohledně vyřazení našich juniorek z nejvyšší juniorské hokejové soutěže nás zklamalo, jelikož nenapravilo jasnou nespravedlnost, kterou vyloučením klubů ze soutěže hokejový svaz způsobil. Z tohoto důvodu nezbývá klubům nic jiného, než se obrátit na civilní soudy, jejichž prostřednictvím se budeme domáhat spravedlivého rozhodnutí, kterého Arbitrážní komise ČSLH nebyla schopná," stojí ve společném prohlášení tří hokejových klubů.

Jak budou vypadat juniorské soutěže v příští sezoně
Juniorská liga akademií:
Třinec, Sparta Praha, Plzeň, Chomutov, Liberec, Vítkovice, Slavia Praha, Pardubice, Litvínov, Kometa Brno, Karlovy Vary, Zlín, České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Mladá Boleslav, Kladno, Olomouc, Jihlava, Salcburk
Extraliga juniorů:
Vsetín, Havířov, Přerov, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Ústí nad Labem, Písek, Warriors Brno, Litomyšl, Pardubice B, Šumperk, Kralupy nad Vltavou, Poruba, Kobra Praha

Pracovní senát Arbitrážní komise ČSLH v nálezu uvedl, že rozhodnutí výkonného výboru bylo učiněno zcela v souladu se stanovami a dalšími řády ČSLH, neboť zřizování, organizace a řízení soutěží včetně podmínek účasti jsou v jeho pravomoci. Výkonný výbor ČSLH se prý při jeho přijetí řídil koncepcí hokejových akademií, která byla v minulosti opakovaně projednávána a schválena konferencemi ČSLH a která se dlouhodobě rozvíjí a doplňuje.

„Rozhodnutí proto nelze interpretovat jako nesystémové, netransparentní nebo nepředvídatelné. Jako nedůvodné, nedoložené, případně irelevantní shledal senát rovněž námitky, týkající údajného rozporu rozhodnutí se stanovami, formálních nedostatků zasedání výkonného výboru, rozporu s obecným zákazem retroaktivity, dobrými mravy nebo zásadou legitimního očekávání, stejně jako údajné podjatosti členů výkonného výboru ČSLH," uvedl hokejový svaz v pátek v tiskové zprávě.

Je to šílenost. Rozhodnutí hokejového svazu je nebezpečné, zní ze Vsetína, Havířova a PřerovaVideo: Sport.cz

„Jedním z argumentů svazu je, že už při tvorbě koncepce hokejových akademií v roce 2011 se počítalo s uzavřením juniorské hokejové extraligy jen pro akademické týmy: chceme jasně uvést, že toto není pravda a nikdo v hokejovém prostředí tuto informaci neměl. Navíc zařazení Olomouce (není akademií) tento záměr taktéž nepotvrzuje. Skutečnost, že komise posvětila jednání Výkonného výboru ČSLH, nemění nic na tom, že došlo k zásadnímu poškození našich klubů i sportovního vývoje mládeže. Dále pokračuje "vykrádání" našich nadějných hráčů ostatními týmy se statusem akademie," dodali zástupci Havířova, Přerova a Vsetína.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec