Hlavní obsah

Hurá na Ostrovy! Trončinský bude po odchodu z Litvínova hrát za Sheffield

Sheffield

Hokejový obránce Marek Trončinský okusí po odchodu z extraligového Litvínova britskou ligu. Na spolupráci do konce sezony se dohodl v Sheffieldu. Klauzule ve smlouvě se Steelers mu ale umožňuje odejít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Marek Trončinský bude hrát na Ostrovech.

Článek

Pro jednatřicetiletého zadáka s reprezentačními zkušenostmi půjde o novou zkušenost. Většinu kariéry odehrál Trončinský doma, dvě sezony strávil v KHL.

"V kontraktu má klauzuli, že během úvodních šesti týdnů může z klubu odejít, pokud se objeví zajímavá nabídka odjinud," uvedl pro hokej.cz Petr Kalus ze společnosti Unlimited Sports Management, která transfer zařizovala.

V severoanglickém klubu působí rovněž dvojice českých brankářů Tomáš Duba a Pavel Kantor. Trončinský má pomoci nahradit zraněné beky Aarona Johnsona a Jonase Liwinga a sportovní šéf Aaron Fox pevně věří, že se mu to podaří.

"Marek hrál dobře v těch nejlepších evropských soutěžích, umí v defenzivě přitvrdit, dobře bruslí a má i nějaké ofenzivní předpoklady. V minulosti vyhrál bodování obránců v extralize. Věřím, že by nám měl pomoci ve všech ohledech. Byl pro nás nejlepší variantou mezi dostupnými obránci," uvedl Fox.

Litvínov sáhl po Trončinském na startu nové sezony při zranění obránců Davida Šticha a Davida Šestáka. V dresu Vervy odehrál pět zápasů, v nichž nebodoval. Ve čtvrtek už by se měl hlásit v novém působišti a v pátek naskočit do zápasu.

Reklama

Související témata: